Gürsel Tekin'i, Deniz Baykal'ın ahı mı tuttu! - Ekrem OKUTAN

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal istifa ettiğini açıklarken o sırada NTV stüdyosunda bulunan İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin ağlamıştı.

Daha bir ay önce, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal istifa ettiğini açıklarken o sırada NTV stüdyosunda bulunan İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin ağlamıştı. 

Programı yöneten Oğuz Haksever de Tekin’in yorumlarını alabilmek için kendisinin sakinleşmesini bekleyip, lafı uzatmaya çalışmıştı.

Tekin’in sakinleşmesinin ardından istifa hakkındaki ilk yorumlarını almış ve Tekin, istifa sürecine götüren kasetin ahlaksız bir komplo olduğunu vurgulamıştı.

Sonra?

İstanbul il örgütünün desteğini alarak Ankara’ya gitti Tekin.

Hatta, Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin ve ilçe örgütü daha da ileri giderek Deniz Baykal’ı geri dönmesi konusunda açlık grevine bile girmişlerdi.

Gürsel Tekin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul adaylığı sırasında edindiği dostluğa ve yakın ilişkiye güvenip partide ikinci adam olmayı hayal etti.

Ne oldu ise bundan sonra oldu.

İkinci adam olacak söylentilerinin ardından Tekin için hesapta olmayan gelişmeler yaşandı.

Yani, İstanbul’daki hesap Ankara’da tutmadı.

Partinin ikinci adamı Önder Sav, Tekin’e pek sıcak bakmıyor, partinin merkez yürütme kuruluna alınmaması için baskı yaptığı kulaktan kulağa yayıldı.

Beklenen oldu ve Tekin, MYK’ya alınmadı.

Önder Sav ile yaşadığı gerginlik nedeni ile liste dışı bırakıldığı söylendi.

Gürsel Tekin, o gün genel merkezden ne yapacağı sorusunu açıkta bırakarak ayrıldı.

Ama yeniden il başkanı olma ihtimali, İstanbul il teşkilatını böldü.

39 ilçe başkanının 27’si Ankara’ya genel merkeze gitti ancak, Kılıçdaroğlu ve Önder Sav ile görüşmesinden sonra tekin meselesinin konuşulmadığı söylendi.

Yersen...

Oysa parti kulislerine ziyaret farklı yansıdı.

27 ilçe başkanının “Gürsel Tekin yeniden il başkanı olmasın” atağına geçtiği öne sürüldü.

Ankara’dan gelen haber, tekin için bir darbenin daha inmiş olduğunu gösterdi.

İl başkanlığı ataması askıya alındı.

ismi ile müsemma olan Önder Sav liderliği kaptırmayarak, soyadının anlamına göre de hareket ederek adeta Tekin’i savdı, uzaklaştırdı.  

Hatırlarsanız, Önder Sav, geçtiğimiz günlerde egedesonsöz.com adlı internet sitesine verdiği demeçte de Tekin ile ilgili düşüncelerini açığa vuruyordu.

Açıklamada, Kılıçdaroğlu’nun adaylığına ilişkin ‘Gürsel Tekin ki, Kılıçdaroğlu’nu elinden tuttuğunu, yönlendirdiğini düşünen bir siyasetçi, basın toplantısından 5 dakika önce haberi oldu. Televizyonların alt yazısından gördü. ‘Kılıçdaroğlu elimden kaçtı’ diye düşündü belki de’ diyerek ikinci adamlığına dönük net mesajı vermiş oluyordu.

Bu noktadan sonra Gürsel Tekin’in ne yapacağı merak konusu.

Bu arada akıllara şu soru gelmiyor değil: Acaba, Tekin’i, Deniz Baykal’ın ahı mı tuttu.

 

Seller ve önergesever CHP!

4 Ocak 2010, 10 günlük şiddetli yağmurların ardından Avustralya’nın küçük bir ilçesinde yaşayan 1000 kadar kişi Pazar günü sel suları yüzünden evlerini boşaltmak zorunda kaldı.

10 Şubat 2010, Yunanistan’da sel ve toprak kayması meydana geldi.

20 Şubat 2010, Portekiz’in tatil beldesi Atlas Okyanusu’ndaki Madeira Adası’nda aşırı yağmur ve şiddetli rüzgârın yol açtığı sel ve toprak kaymalarında en az 25 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı ve kayboldu.

26 Şubat 2010, KKTC’yi sel vurdu.

15 Mart 2010, Kazakistan’ın Almatı bölgesindeki Kızılağaç köyünde meydana gelen sel felaketinde 40 kişi hayatını kaybetti.

10 Nisan 2010, Brezilya’nın Rio de Janeiro eyaletinde şiddetli yağışların neden olduğu sel ve toprak kaymalarında ölenlerin sayısı 256 oldu.

3 Mayıs 2010, Amerika’da etkili olan fırtına, yağış ve sellerde 15 kişi  hayatını kaybetti.

4 Mayıs 2010, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da aşırı yağıştan dolayı tüm okulların kapatılması kararlaştırılırken, olası tehlikelere karşı vatandaşlar uyarıldı.

8 Mayıs 2010 Hindistan’da sel, 43 ölü 70 yaralı. Ağaçlar ve elektrik direkleri kökünden söküldü, konutlara ve tarım ürünlerine zarar verdi.

9 Mayıs 2010, Azerbaycan’ın en büyük nehirlerinden olan Araz ve Kür nehirlerinin mevsim normallerinin üzerinde su taşıması bölge sakinlerini sel felaketiyle karşı karşıya bıraktı. Sabirabad’a bağlı 9 köy tamamen boşaltıldı.

25 Mayıs 2010, Çin’de sel felaketi,115 ölü. 20’den fazla kişi kayboldu, 685 bin kişi evlerinden tahliye edildi.

28 Mayıs 2010, Almanya’yı sel korkusu sardı. Yaklaşık 15 bin kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.

7 Haziran 2010, Çin’de sel ve toprak kayması, 53 Ölü, 11 bin ev yıkıldı. 200 bin kişi yaşadığı evi terk etti.

7 Haziran 2010, Polonya, Macaristan ve Slovakya’daki sel nedeniyle 18 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda ev sular altında kaldı. 900 köy ve kasabada çok sayıda ev sular altında kaldı.  

8 Haziran 2010, Türkiye, İstanbul. Bir belediye işçisi sele kapılarak can verdi.    

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi sele ilişkin bir Meclis araştırma önergesini TBMM Başkanlığı’na sunacaklarını bildirdi.

Star Gazete