Busmek Sergisi Göz Kamaştırdı

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (BUSMEK) kursiyerlerinin yaptığı eserler görücüye çıktı.

Bu yıl 16 farklı noktada 74 branşta 8 bin kursiyere eğitim verilen BUSMEK'in Atatürk Kongre Merkezi'nde açılan sergisi Bursa'nın en büyük el sanatları sergisi olma özelliğini taşıyor. Ücretsiz kurslarla halkın sosyal ve ekonomik gelişimlerine katkı sağlayan BUSMEK'in beşinci genel sergisinde ebru, tezhib, hat gibi unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarından mefruşat, dekoratif ürünler ve resimlere uzanan 2 binin üzerinde ürün sergilendi.
Serginin açılışına katılan Devlet Bakanı Faruk Çelik, Bursa'da sanat ve kültür adına yapılan çalışmaları desteklediklerini belirterek, "Bursa, gelişiyor, kalkınıyor. BUSMEK kursları, nitelikli insan yetiştirerek önemli çalışmalara imzasını atıyor" dedi. Merkezi hükümetin işsiz gençlere 350 TL işsizlik maaşı verip, ücretsiz kurslarla eğitimlerine devam etmelerini sağladığını anlatan Bakan Çelik, "Büyükşehir Belediyesi de BUSMEK sayesinde vatandaşları meslek sahibi yapıyor. Bugün her kuruluş ara elemana ihtiyaç duyuyor. Önemli olan her işi yapmak değil, bir işi en iyi şekilde yapmaktır. Bu kurslar da bu amaca hizmet ediyor" diyerek projeye emeği geçenleri tebrik etti.
BUSMEK Genel Koordinatörü Muhammet Soysal, BUSMEK kurslarına vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini söyleyerek, 2009 yılında kurslara 45 bin başvuru olduğunu, ancak 8 bin kursiyerin bu yıl eğitim alabildiğini söyledi. Soysal, "İlim ve sanat takdir edilmediği yerden göç eder. En iyi yatırım insana yapılan yatırımdır. Başımızı dik tutmak için göğsümüzü kabartacak işler yapmalıyız" diyerek, BUSMEK'in çalışmalarını anlattı.
Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Refik Yılmaz da, BUSMEK'in sosyal belediyeciliğin en güzel örneğini oluşturduğunu söyledi. Bursa'da güzel gelişmelerin olduğunu söyleyen Yılmaz, "Bursa'da vatandaşlarımızdan aldığımız güçle kentimizi daha iyi noktalara taşıyıp, marka kent hedefine taşıyacağız. Bursa'yı dünya şehri haline getireceğiz" dedi.
Vali Şahabettin Harput, BUSMEK'in önemli bir proje olduğunu söyledi. Törene katılan ünlü modacı Faruk Saraç, Bursa'da Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle restore edilen Fabrika-i Hümayun'un şehre önemli bir değer katacağını belirtti. Saraç, tasarım okulunun faaliyete geçmesinin ardından Bursa'da moda günlerini başlatmayı hedeflediğini sözlerine ekledi.
Konuşmaların ardından BUSMEK'te eğitim alan kursiyerlere temsili olarak sertifikaları verildi. Canavar Tekstil'in Türkiye çapında düzenlediği el sanatları yarışmasında mansiyon ve jüri özel ödülü kazanan eğitmen ve kursiyerlere de ödülleri takdim edildi. BUSMEK Genel Koordinatörü Muhammet Soysal, Devlet Bakanı Faruk Çelik ile protokol üyelerine kursiyerlerin yaptığı ürünlerden armağan etti.
Daha sonra sergiyi gezen Bakan Çelik, Vali Harput, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Yılmaz ile Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, İl Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin eşi Hüsniye Altepe kursiyerlerin çalışmalarını çok beğendiklerini söyledi.
Mehter Takımı konser verirken, 'Karizma Şov' da gösteri sundu. Sergi Merinos'taki sanat galerilerinde 16 Haziran Çarşamba günü mesai bitimine kadar açık kalacak.