Trabzon Valisi Kızılcık: Vakfıkebir OSB'nin yapımına biran önce başlamak istiyoruz

Trabzon Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Bölge Müdürü Kudret Arslan; "Vakfıkebir OSB çalışmalarını kaldığı yerden devam etmesi için kamulaştır

  Trabzon Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesi ( OSB ) Bölge Müdürü Kudret Arslan ; " Vakfıkebir OSB çalışmalarını kaldığı yerden devam etmesi için kamulaştırma sorunlarının biran önce bitmesi gerekiyor . " dedi .

Trabzon ' un Vakfıkebir ilçesi Organize Sanayi Bölgesi ' nin kamulaştırma sorunlarını görüşülmesi için , Vali Dr . Recep Kızılcık Başkanlığı ' nda bir toplantı yapıldı .

Vakfıkebir Halk Eğitim Merkezi Salonu ' nda yapılan toplantıya Trabzon Valisi Dr . Recep Kızılcık , Vakfıkebir Kaymakamı Fikret Zaman , Belediye Başkanı Hayri Birinci , Yalıköy Belediye Başkanı Ali Bayram Tanrıverdi , İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kul , Organize Sanayi Bölge Müdürü Kudret Arslan , avukatlar , siyasi parti ilçe başkanları , İl Genel Meclis Üyeleri ve hak sahipleri katıldı .

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Bölge Müdürü Kudret Arslan ; " Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesi 1998 yılında yatırım programına girdi . 2000 yılında kamulaştırma çalışmaları başladı . Ardından 2002 yılında kamulaştırma çalışmaları tamamlanarak , 420 bin metre kare alan kamulaştırıldı . Daha sonra vatandaşlar tarafından açılan bedel artırım davaları sonuçlandı . Aradan tam 10 yıl geçti . Vakfıkebir OSB çalışmalarını kaldığı yerden devam etmesi için kamulaştırma sorunlarının biran önce bitmesi gerekiyor " dedi .

Trabzon Valisi Dr . Recep Kızılcık da yaptığı konuşmada ; Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesi ' nin kurulmasına , Beşikdüzü ve Akçaabat Organize Sanayi Bölgeleri ' nin kurulmasından daha önce başlanmasına rağmen yol alınamadığını söyledi . Vali Kızılcık , şunları ifade etti :

" Sizlerin rahatsız eden bu durumu biran önce ortadan kaldırılması için , Vakfıkebir ilçemizde de aynı organize sanayi bölgemizin kurulması için elimizden ne geliyorsa yapacağız . Vakfıkebir ilçemiz köklü bir ilçe , Vakfıkebir ilçemiz marka bir şehir . Şehrin önde gelenleri de aynı fikirde Bizde devletin temsilcileri ile bu sorunu ortadan kaldırmak için sayın bakanlarımızla milletvekillerimizle konuyu masaya yatırdık .

Bizlerde sizlerle bir araya gelerek , karşılıklı fedakârlıklarda bulunarak bu sorunu nasıl çözebilirizi tartışmak için buraya geldik . Sanayi Bakanlığımızın talebi şu ; Herkesten yüzde 30 indirim bekliyor . Yüzde 30 ' luk bir indirim yaptığınız takdirde paranız iki ay içinde hesaplarına ödeneceğini Trabzon Valisi olarak sizlere söz veriyorum . Ardında da Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgemizin yapımına biran önce başlamak istiyoruz . "

Daha sonra söz alan hak sahiplerinin bazıları indirimi kabul etmezken , bazıları yüzde otuzluk oranında aşağı çekilmesini istediler . Bir kısım hak sahipleri ise yatırımın önemini düşünerek teklifi kabul edeceklerini söylediler .

Hak sahiplerinin avukatlar ise bu fırsatın kaçırılması halinde sonucun ne kadar daha uzayacağını kimsenin bilemeyeceğini belirterek olumlu görüş beyan ettiler .

Konuşmaların ardından teklifi kabul eden bazı arazi sahiplerinin avukatlarıyla irtibata geçerek bu konuda yetki vermeye hazırlanıyorlar .