İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince'den Çarpıcı Açıklamalar

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, dünyanın gelişmiş ülkelerin potansiyelini değerlendirmesi gerektiğini belirterek, "Eğer bu ülkelerin ekonomisi değerlendirilmezse dinamik değil, dinamit olurlar

İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince'den Çarpıcı Açıklamalar
  Tü ; rkiye İş Bankası Genel Mü ; dü ; rü ; Ersin Ö ; zince , dü ; nyanın gelişmiş ü ; lkelerin potansiyelini değerlendirmesi gerektiğini belirterek , ' Eğer bu ü ; lkelerin ekonomisi değerlendirilmezse dinamik değil , dinamit olurlar . Ö ; zel sektö ; rü ; n piyasalara hakim olması lazım . Finans kapital kuralları ekonomiyi zorlayacak ' dedi .
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ( BTSO ) ile Tü ; rkiye İş Bankası arasında kredi protokolü ; imzalandı . Oda binasında BTSO Yö ; netim Kurulu Başkanı Celal Sö ; nmez ile Tü ; rkiye İş Bankası Genel Mü ; dü ; rü ; Ersin Ö ; zince ' nin de katıldığı imza tö ; reninin ardından , ' İş ' le buluşmalar ' adlı panel gerç ; ekleştirildi . Ö ; zince , İş Bankası ' nın kurulmasında Bursalıların katkısının olduğunu , bankayı kuran 37 ü ; yeden 9 ' unun Bursalı olduğunu sö ; yledi .
Rakip bankaların kurulmasında da Tü ; rkiye İş Bankası ' nın desteğinin olduğunu ifade eden Ö ; zince , ' Rakibimiz olan bankaları da destekliyoruz . Neredeyse tamamının kurucusuyuz , Merkez Bankası dahil . Ü ; lkemizde bankacılık ciddi bir şekilde gelişti . Bunun sebebi kaliteli insan yapısıdır . Gelişme , şuradan , buradan gelen teknoloji ile değil , istihdamımızla olur ' diye konuştu .

' GEREKİRSE BORSAYI BİLE Ö ; ZELLEŞTİRMELİYİZ '
Dü ; nyanın gelişmekte olan ü ; lkelerin ekonomisini desteklemek zorunda olduğunu belirten Ö ; zince , ' Dü ; nyanın gelişmekte olan ü ; lkelerin piyasalarına daha fazla eğilmesi gerekir . Gelişmekte olan ü ; lkelerin dinamik kazandıracak potansiyeli var . Bu potansiyel değerlendirilmezse bu dinamik dinamit olur ' şeklinde konuştu .
Finansal kapital kuralların sermaye piyasasındaki kuralları zorlayacağını dile getiren Ö ; zince şunları kaydetti :
' Finansal kapital kuralları , parayla sermaye ilişkisi olan piyasa kurallarını zorlayacak . Yani yıllardır adını duyduğumuz Basel kuralları tü ; m ü ; lkelerin mü ; teşebbislerini zorlayacak . Sermaye birikimi aç ; ısından mü ; teşebbisleri zorlayacak . Ö ; zellikle reel sö ; ktö ; r , bankacılık iç ; in ciddi alternatif oluşturacak . Reel sektö ; r sermaye piyasanının kontrolü ; nde olmalı . Ö ; zel sektö ; r piyasaya hakim olmalı . Gerekirse borsayı bile ö ; zelleştirmeliyiz . '
BTSO Başkanı Celal Sö ; nmez de dü ; nya ve ü ; lke gü ; ndemindeki gelişmeleri değerlendirdi . Panelde ; Arkas Holding Yö ; netim Kurulu Başkanı Lucien Arkas , Bahç ; eşehir Ü ; niversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakü ; ltesi dekanı Prof . Dr . Taner Berksoy birer konuşma yaptı .