İKT ve Arap Birliği saldırı için acilen toplanıyor

İsrail'in yardım gemilerine düzenlediği saldırıyı görüşmek üzere İslam Konferansı Teşkilatı ve Arap Birliği acil toplantı yapıyor. Arap Birliği bugün

  İsrail ' in yardım gemilerine düzenlediği saldırıyı görüşmek üzere İslam Konferansı Teşkilatı ve Arap Birliği acil toplantı yapıyor . Arap Birliği bugün akşam büyükelçiler düzeyinde toplanırken , yarın da dışişleri bakanları seviyesinde bir araya gelecek .

İKT Yürütme Kurulu da 6 Haziran Pazar günü Cidde ' de toplanacak . Başta Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ' ndan olmak üzere bu yönde gelen çağrılar üzerine Yürütme Kurulunun toplanması kararı alındı .

Genel Sekreter Ekmeleddin İhsanoğlu ' nun teşkilattaki reform çalışmaları çerçevesinde kurulan Yürütme Kurulu , İKT ' nin kriz durumlarında daha hızlı harekete geçmesini ve hızla tepki vermesini amaçlıyor . Toplantıya Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ' nun da katılması bekleniyor .

Arap Birliği toplantısında İsrail ' e yönelik sert bir kınama kararının çıkması bekleniyor . Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa önceki gün saldırıyı sert bir dille eleştirerek " Terörist eylemi kınıyoruz . " demişti .