Giresun Ticaret Borsası'ndan İsrail'e tepki

Giresun Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karadere, Gazze'ye gitmekte olan Mavi Marmara gemisine İsrail ordusu tarafından yapılan o

  Giresun Ticaret Borsası ( GTB ) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karadere , Gazze ' ye gitmekte olan Mavi Marmara gemisine İsrail ordusu tarafından yapılan operasyonu kınadığını ve alçakça operasyona karşı tüm dünyayı birlikte tepki vermeye davet etti .

Karadere , yaptığı yazılı açıklamada , İsrail askerlerinin operasyonunun insanlık dışı ve kabul edilemez olduğunu belirtti . Uluslararası hukuku hiçe sayarak ve görmezden gelerek tüm insanlık adına yapıldığına inandıkları muameleye tüm dünyanın birlikte tepki vermesini isteyen Karadere , " Ayrıca böyle bir şiddet eylemini Dünya Hukuku ve İnsanlık düzeni içersinde bir devlet tarafından gerçekleştirilmiş olmasını da kabul edemiyoruz . Çünkü devletler , insanlara adalet ile muamele ederler , İsrail Devleti kendi halkına adalet ile muamele ederken başka milletlere ve devletlere aynı şefkat ve adalet duygusu içersinde muamele etmesini artık öğrenmelidir . " dedi .

' İsrail Devleti şunu açıkça bilmelidir ki , dünya üzerinde yapılan kötülüklerle hiçbir yere varılamaz ve varılmamıştır ' diyen Karadere , açıklamasını şöyle sürdürdü : " Buradan bir kez daha açıkça görülmektedir ki , İsrail Devleti , İslam ' ın ve Müslümanlığın olduğu hiçbir yerde hiçbir iyi harekete tahammül edememektedir . Hepsini külleyen kendisine karşı yapılmış bir taarruz ve şiddet refleksi ile algılamaktadır . Geçmişi çok şiddeti acılarla dolu böyle bir toplumun insanlık adına yapılan bir yardım kampanyası için nasıl acımasız ve vahşice davrandığı bizleri hayretler içersine düşürmekte ve bir o kadarda düşündürmektedir . "