Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası Milli Takım Seçmeleri

-AVRUPA DAĞ KOŞUSU ŞAMPİYONASI MİLLİ TAKIM SEÇMELERİ -ATLETİZM MİLLİ TAKIM ANTRENÖRÜ KARA: 'SEÇMELERE BİTLİS'TEN 9 ATLET KATILACAK' (FOTOĞRAFLI) B-A

-AVRUPA DAĞ KOŞUSU ŞAMPİYONASI MİLLİ TAKIM SEÇMELERİ

-ATLETİZM MİLLİ TAKIM ANTRENÖRÜ KARA:

'SEÇMELERE BİTLİS'TEN 9 ATLET KATILACAK'

(FOTOĞRAFLI)

BİTLİS (A.A) - 01.06.2010 - Atletizm Milli Takım Antrenörü Fadıl Kara, Antalya'nın Akseki ilçesinde düzenlenecek Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası Milli Takım Seçmelerine, Bitlis'ten 9 atletin katılacağını bildirdi.

Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seçmelere 2008 yılında Fransa'da yapılan Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası'nda Avrupa üçüncüsü olan Mahmut Uruçlu'nun da katılacağını belirtti.

Akseki'de dereceye giren atletlerin, 4 Temmuz'da Bulgaristan'ın Sapareva Banya kentinde yapılacak Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası'na katılacağını ifade eden Kara, şöyle konuştu:

'13 Haziran'da Antalya'nın Akseki ilçesinde düzenlenecek Avrupa Dağ Koşusu Milli Takım Seçmelerine ilimizden 9 atlet katılacak. Bu seçmelere, 2008 yılında Fransa'da yapılan Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası'nda, Avrupa üçüncüsü olan Bitlisli Milli Atlet Mahmut Uruçlu da katılacak. Burada dereceye giren sporcularımız, 4 Temmuz'da Bulgaristan'ın Sapareva Banya kentinde düzenlenecek Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası'na katılacak.'

Kara, büyük erkekler kategorisinde Mahmut Uruçlu, Osman Dayanç, genç erkeklerde ise Rıdvan Bozkurt, Sönmez Dağ, Yunus Dalga, Naif Bozkurt, Serkan Demir, Mahmut Demir ve Zafer Demir'in, Bitlis'i en iyi şekilde temsil edeceğini kaydetti.

Seçmelerde dereceye giren sporcuların, Bulgaristan'ın Sapareva Banya kentindeki şampiyonada Türkiye'yi temsil edeceğini dile getiren Kara, Mahmut Uruçlu'nun bu yıl Avrupa birinciliğini hedeflediğini ifade etti.

Mahmut Uruçlu'nun 21 Mayıs ile 10 Haziran tarihleri arasında Belarus'ta Azerbaycan Atletizm Milli Takımı ile kamp yapacağını açıklayan Kara, Uruçlu'nun 21 günlük kamp ve seyahat masraflarının, Adilcevazlı iş adamı Recai Kutan'ın karşıladığını söyledi.

Bitlisli atletlerin milli takıma gireceklerine inandığını belirten Kara, şöyle devam etti:

'Uruçlu, Belarus'ta 21 günlük kampın ardından, Akseki'de seçmelere katılacak. Bu yıl birinciliği hedefliyoruz. Rıdvan Bozkurt ve Sönmez Dağ'a favori sporcu olarak bakıyoruz. Bu yıl sporcularımızın performansı çok iyi ve kendilerine güveniyorum. Kentte çok sayıda başarılı çocuk ve gencimiz var. Bunların hayatlarını kurtarmalarını istiyoruz. Atletlerimizin milli takıma girmelerini istiyorum. Seçmelerde ve şampiyonada güzel dereceler elde edeceğimize inanıyorum. Ayrıca bu yıl atletlerimizin malzemelerini eksiksiz olarak Bitlis Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Güven tamamladı. Kendisine teşekkür ediyorum. Biz de bu desteğe karşılık birincilik elde edeceğiz.'

(ŞT-BRN-GKH) 

01.06.2010 10:06:51