'Adana Taş Köprü Olimpik Gün Koşusu' 13 Haziran'da

Adana Gençlik Spor İl Müdürü (GSİM) Fazlı Bayram Hadi, 13 Haziran'da 'Adana Taş Köprü Olimpik Gün Koşusu' düzenleyeceklerini bildirdi.

'Adana Taş Köprü Olimpik Gün Koşusu' 13 Haziran'da
  Hadi , düzenlediği basın toplantısında , 23 Haziran ' da kutlanan Olimpik Gün ' ün , herhangi bir mücadeleye , zafere , yenilgi veya galibiyete ithaf edilmemiş , tek bir ülkeye veya o ülkenin kahramanları anısına adanmamış , milli veya resmi günlerin ötesinde ; barış , birlik ve dostluk içinde rekabet rüyasının kutlandığı evrensel bir paylaşım olduğunu ifade etti .
Bugüne değin , beş kıtada faaliyet gösteren Milli Olimpiyat Komitesi ' nin , her yaş ve yetenek grubundan milyonlarca insanı , Olimpik Gün ' ü ve olimpik ruhu paylaşmaya davet ederek harekete geçirdiğini ve sayısı her geçen yıl artış gösteren bir katılımcı kitlesi oluşturduğunu söyleyen Hadi , " Olimpik Gün ; bir spor veya egzersiz yapmanın ötesinde , yetenek ve becerinin ön plana çıkarıldığı organizasyonlardan farklı olarak , Olimpiyat Oyunları ' nın ana temas olan ' katılımcılığın ' vurgulandığı , kazanma veya kaybetmeye değil , oyunun nasıl oynanıldığına odaklanmış herkese açık bir kutlamadır " dedi .
13 Haziran ' da düzenleyecekleri Adana Taş Köprü Olimpik Gün Koşusuna , her yaş ve yetenek grubuna açık olduğu için yüksek miktarda katılım beklendiğini vurgulayan Hadi , şunları kaydetti :
" Bu nedenle özel olimpik gün formalarının dağıtımında erken kayıt yaptıran katılımcılara öncelik verilecektir . Olimpik gün formaları etkinliğin düzenleneceği parkurlarda kurulacak kayıt masalarında dağıtılacaktır . Ayrıca tüm katılımcılara özel olimpik gün göğüs stickerları da dağıtılacaktır . Katılımcıların etkinlik alanına beyaz atletle gelmelerini rica ediyoruz . "
Olimpik Gün Parkuru ' nu tamamlayan tüm katılımcılara , kişiye özel IOC ( Uluslararası Olimpiyat Komitesi ) Başkanı Jacques Rogge ve TMOK ( Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ) Başkanı Togay Bayatlı imzalı orijinal " Olimpik Gün Diploması " verileceğini belirten Hadi , tüm Adanalıları koşuya davet etti . Bayram Hadi , kendisinin de 153 numaralı formayla koşacağını bildirdi .
Toplanma alanı olarak , Ulus Parkı ' nı seçen organizatörler , 4 bin 970 metrelik koşunun Taş Köprü ' den başlayıp bir çok tarihi mekanı takiben Atatürk Parkı ' nda sona ereceğini kaydetti .