Burdur'a 150 yıl yetecek mezarlık

Burdur Belediyesi, şehir içindeki mezarlığın dolmasıyla yeni alan arayışına girdi. Yeni mezarlık alanı olarak Karaburun mevkiini belirleyen belediye ç

Burdur Belediyesi, şehir içindeki mezarlığın dolmasıyla yeni alan arayışına girdi. Yeni mezarlık alanı olarak Karaburun mevkiini belirleyen belediye çalışmalara başladı. Yeni mezarlığın Burdur'un nüfus yapısına göre 150 yıl yeteceği belirtildi.

Çalışmaları devam eden yeni mezarlık alanında incelemelerde bulunan Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, gazetecilere bilgi verdi. Şehir mezarlığının dolduğunu belirten Başkan Akkaya, Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin yaklaşık 3 aydır Karaburun mevkiindeki yeni mezarlık alanında çalıştıklarını söyledi.

Şehir içindeki mezarlığın 1945 yılında faaliyete geçtiğini ve aile mezarlıkları haricinde tamamının dolduğunu belirten Akkaya, "Ekiplerimiz yaklaşık 3 aydır burada hummalı bir faaliyet içinde. Bu nüfus yapısıyla Burdur'a 150 yıl yetecek bir mezarlık alanı hazırlıyoruz. Burayı düzenli bir mezarlık haline getirdik. Yeni mezarlık alanımızda sıra mezarlar, çocuk mezarlığı, iki ve dört kişilik mezarlar olacak. Önümüzdeki günlerde ihata duvarlarının yapımına başlayacağız. İşlerin büyük bölümü tamamlandı. 3–4 ay sonra yeni mezarlık hazır olacak." diye konuştu.

Akkaya, 350 dönüm büyüklüğündeki alanın tamamlanmasının ardından şehir mezarlığında sadece aile mezarlıklarına defin yapılacağını belirtti.