35 yıl önce göç ettiği memleketine yatırımla döndü

Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Gelinkaya Beldesinden 35 yıl önce işsizlik yüzünden Adana'ya göç eden Fahri Kaplan, Adana'da ayakkabıcılık sektöründe

Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Gelinkaya Beldesinden 35 yıl önce işsizlik yüzünden Adana'ya göç eden Fahri Kaplan, Adana'da ayakkabıcılık sektöründe ilerledi. Kaplan. şimdi memleketlerinde mağaza açtı.

Cumhuriyet Bulvarı'ndaki mağazanın açılışına Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Gelinkaya Belde Belediye Başkanı Mehmet Aksöz, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yusuf Demirdağ, Türkiye Partisi ilçe başkanı Melih Güneştan, Halil Zeyno mağazaları yönetim kurulu başkanı Fahri Kaplan, genel koordinatör Esat Şentürk, mağaza sorumlusu Mehmet Nuri Önen ile vatandaşlar katıldı.

Açılışta kısa bir konuşma yapan Belediye başkanı Şehmus Nasıroğlu, " Bu tür müesseseler ilçemizin kalitesini arttırıyor. Hem burada istihdamı arttırıyor, hem de beraberinde kaliteyi getiriyor. Eskiden alışverişimizi başka illerden yaparken bu gün ilçemizde bu tür yeniliklerin olması bizleri mutlu ediyor." diye konuştu.

Halil Zeyno mağazaları yönetim kurulu Başkanı Fahri Kaplan, " 35 yıl önce işsizlik yüzünden memleketimiz terk ettik. Adana'da ayakkabıcılık sektöründe çalışıp bu günlere geldik. Doğduğumuz yerlere vefa borcumuzu ödemek için ilçemize mağazamızı açmanın mutluluğu içerisindeyim." dedi. Huzur ve istikrarın gelmesi ile bölgenin cazibe merkezi haline geldiği vurgulayan Kaplan, Mardinli işadamlarının kendi memleketlerine gelip yatırım yapmaları gerektiğini belirtirken, büyük baba ve büyük annelerinin ismini yaşatmanın mutluluğu içerisinde olduklarının altını çizdi.