Eşme'deki Asırlık Palamut Ağacı Kurumaya Yüz Tuttu

Uşak'ın Eşme İlçesi Takmak Köyü'nde bulunan ve yöre halkınca "Anıt Ağaç" olarak bilinen ağaca paratoner takılınca kurumaya yüz tuttu

Uşak'ın Eşme İlçesi Takmak Köyü'nde bulunan ve yöre halkınca "Anıt Ağaç" olarak bilinen ağaca paratoner takılınca kurumaya yüz tuttu. Yöre halkı yetkililerden paratonerin uygun yere konulmasını ve ağacın koruma altına alınmasını istiyor.
Kurtuluş Savaşı sırasında 3 Eylül 1922 tarihinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü ve silah arkadaşlarının mola verip karargâh kurdukları iddia edilen asırlık palamut ağacı, 2008 yılının Eylül ayında düşen yıldırım sonucu yara aldı. Yıldırım düşmesi sonucu kurumaya başlayan ağaca bir süre sonra paratoner takıldı.
Uşak AK Parti Milletvekili Nuri Uslu'nun da bulunduğu, Eşme Orman İşletme yetkilileri, Anıt Ağaç olarak bilinen ve yöre halkının "Atatürk Ağacı" adını verdiği asırlık ağacı yıldırım düşmesi sonucu inceledi. Milletvekili Uslu ve diğer yetkililerin incelemesinin ardından ağacın korunması amacıyla etrafının tel örgüyle çekilip yakınına bir paratoner konulması kararlaştırıldı. Yaklaşık 16 ay önce anıt ağacın en az 10 metre uzağına dikilmesi gereken paratoner ağacın tepesine takıldı. Yöre halkı takılan paratonerin ağacı kurutmaya başladığını öne sürerek bir an önce yapılan yanlıştan dönülmesini ve etrafının da koruma altına alınmasını istediklerini belirtti.