Bakan Yıldırım: KAP'ın tamamlanmasına önem veriyoruz

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Karadeniz'i Akdeniz'e bağlayacak olan yol projesinin (KAP) bitirilmesine çok büyük önem verdiklerini söyledi.

Bir

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Karadeniz'i Akdeniz'e bağlayacak olan yol projesinin (KAP) bitirilmesine çok büyük önem verdiklerini söyledi.

Bir dizi açılış yapmak, temel atmak ve ziyaretlerde bulunmak üzere Sivas'a gelen Bakan Binali Yıldırım, programının öğleden sonraki bölümünde Zara Orta Anadolu Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu binasının temel atma törenine katıldı.

Törende konuşan Bakan Yıldırım, yüksekokul hizmete girdiğinde Türkiye genelinde birçok öğrencinin artık Zara'yı da tercih edeceğini söyledi.

Temel atma sırasında kesilecek kurbanlığı kestirmeyerek bağışta bulunulmasını istedi. Daha sonra butona basarak okul temelini atan Yıldırım, yüksek okulun ülkeye hayırlı olması temennisinde bulundu.

Temel atma töreninden sonra Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen Karadeniz Akdeniz Projesi (KAP) toplantısına katıldı.

Ordu ve Kahramanmaraş TSO temsilcilerinin de katıldığı toplantıda, Sivas TSO Başkanı Osman Yıldırım, Sivas'ın havayolu, karayolu ve demiryolu bakımından sorunu kalmadığını ifade etti. Yıldırım, "Bir eksiğimiz var, o da deniz." diyerek, KAP'ın bölge ekonomisi açısından önemine vurgu yaptı.

Ordu Vali Yardımcısı Turan Çuhadar da, hükümet tarafından yürütülen ve Sivas'ın limanlarla bağlantısını sağlayacak olan projeyi slayt eşliğinde anlattı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da, Türkiye'nin son yıllarda en hızlı büyüyen ülkeler arasında yer aldığını belirtti. Bakanlık olarak cumhuriyetin 100. yılında yani 2023 senesi hedeflerini hazırladıklarını ifade eden Yıldırım, her kurumun 2023 yılı vizyonu olması gerektiğini vurguladı.

681 kilometre uzunluğa sahip Karadeniz'i Akdeniz'e bağlayacak yolun bitirilmesine çok büyük önem verdiklerini kaydeden Bakan Yıldırım, "Yolla ilgili çalışmalar devam ediyor. Çalışmalar sırasında dağları deleceğiz ve vadiler üzerinden viyadüklerle geçeceğiz. Paramız var ancak bu yolun bitirilmesi için zamana ve istikrara da ihtiyacımız var. İnşallah bu yolu tamamlayacağız. Sivas'ı hem kuzeyden hem güneyden denize bağlayacağız. Yani Sivas'ın denizi de olacak." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Yıldırım'a günün anısına TSO Başkanı Osman Yıldırım gümüş işlemeli plaket verdi. Bakan'a ayrıca, Sivas'ta üretilen kozmetik ürünlerinden ve Zara balı hediye edildi.

Toplantı, hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.