Manisa'da İstihdam Ve Mesleki Eğitim Fuarı

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve İş-Kur Manisa İl Müdürlüğü'nün organizasyonuyla bu yıl 4

Manisa'da İstihdam Ve Mesleki Eğitim Fuarı
Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve İş-Kur Manisa İl Müdürlüğü'nün organizasyonuyla bu yıl 4.sü düzenlenen "MANİF'10 İnsan Kaynakları, İstihdam ve Mesleki Eğitim Fuarı" açıldı.
"MANİF'10 İnsan Kaynakları, İstihdam ve Mesleki Eğitim Fuarı" ,Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve İş-Kur Manisa İl Müdürlüğü öncülüğünde, Manisa Valiliği, Manisa Belediyesi, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) iş birliği ile Manisa Belediyesi Fuar Merkezi'nde açıldı. Fuarın açılış törenine, Vali Vekili Necmettin Yalınalp, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Semra Öncü, Vali Yardımcısı Kadri Canan, Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, İş-Kur Manisa İl Müdürü Yüksel Uçar, MTSO Başkanı Bülent Koşmaz, MESOB Başkanı Hasan Geriter, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda kişi katıldı. Fuarın açılış konuşmasını yapan İş-Kur Manisa İl Müdürü Yüksel Uçar, geleneksel hale getirdikleri ve bu sene dördüncüsünü düzenledikleri fuarın, katılımcı firma ve öğrenci sayısının her sene artmasının kurum olarak sevincini, mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını kaydetti. Uçar, "Bu fuarın amacı, nitelikli insan kaynağını eğiten, yetiştiren, nitelikli hale getirerek işgücü piyasasına sunan üniversitemizin fakülte, yüksek okul ve meslek yüksek okulları ile Milli Eğitim Bakanlığı'mıza bağlı meslek lisesi öğrencilerini istihdamı sağlayan iş piyasası ile buluşturmak, tanıştırmak ve kaynaştırmaktır. Kısa bir süre sonra işgücü piyasasına atılacak olan bu gençlerimize iş gücü piyasası hakkında bilgiler aktarmak, Mesleki Rehberlik ve Danışmanlık yapmaktır. Ayrıca bu gençlerimize bölümleri ile ilgili staj yapma, iş başvurusu yapma imkanını sunmaktır. MANİF'10 Fuarımızda diğer fuarlarda olduğu gibi satış, pazarlama, reklam ve ticaret yoktur. Bu fuarın esas amacı; işgören ile işvereni buluşturmaktır. Her iki kesim arasında iletişim, işbirliği sağlanarak beklentiler konusunda haberdar olmaları,sorunlar ve çözüm yolları için ortak çaba sarf etmeleri fuarın amaçlarından biridir. Bu fuarın işverene katkısı ise şimdi veya daha sonra istihdamını düşündüğü nitelikli elamanları bulabilme imkanına kavuşmalarıdır." diye konuştu.
İş-Kur Manisa İl Müdürlüğü olarak ülkelerin kalkınmalarında en büyük zenginliğin eğitimli ve nitelikli insan kaynağı olduğunu vurgulayan Uçar, "Ekonomik rekabet gücümüzü de ancak ve ancak insan kaynaklarına yatırım yaparak artırabileceğimiz düşünce ve bilinciyle bu fuarı organize ederek üzerimize düşen sosyal sorumluluğu da yerine getirmiş olmaktayız. 2007 yılında bu amaçlarla yola çıktığımız İnsan Kaynakları, İstihdam ve Mesleki Eğitim Fuarı'mıza hem firma ve hem de öğrenci sayılarının her yıl artarak devam etmesi bizleri ayrıca mutlu etmektedir. Her yıl olduğu gibi bu yılda fuar süresince İşsizlik, İstihdam ve Girişimcilik konularında paneller, söyleşiler yapacağız ve spor programı yapımcıları ile beraber olacağız." dedi.
Üniversite sınavına giren öğrencilerin yarısının Meslek Lisesi çıkışlı ve Meslek Lisesi'ne devam etmekte olan öğrenciler olduğunu görmek, kendilerini mutlu ettiğini ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, "Orta öğretim kurumlarında yer alan öğrencilerin yüzde 56'sı bugün meslek liselerini tercih etmektedir ki bu Türkiye açısından önemli bir rakam. Belki bu eğitimdeki akademik başarıyı etkileyen bir faktör gibi görünebilir ama çocuklarımızın iş bulması, isithdam sağlaması ve Manisa'nın gelişimi açısından son derece önemli olduğunu belirtmek istiyorum. Akademik yönden de çocuklarımızın daha iyi gelişmesi için gayret göstermemiz gerekiyor. Eğer alt yapınızı iyi hazırlamışsanız, gençlerinizi geleceğe hazılıklı şekilde bilinçli olarak yetiştirirseniz, ülkenin kalkınması, gelişmesi, ilerlemesine büyük katkı sağlamış olursunuz." dedi.
Konuşmaların ardından kurdele kesimi yapılarak stantlar gezildi. Tüm stantlar incelendikten sonra Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Beceri Tabanlı Proje' yarışmaları ödül töreni yapıldı. Ardından kokteyle geçildi.