29 Yaşındaki Elif Küçük, Saldırgan Tavırlarıyla Ailesine Ve Komşularına Zarar Veriyor

Zonguldak'ta, doğuştan fikir yetersizliği teşhisi konulan 29 yaşındaki Elif Küçük, annesini kaybetmesi ve içine kapanması nedeniyle hastalığı artarak saldırgan hale dönüştü

Zonguldak'ta, doğuştan fikir yetersizliği teşhisi konulan 29 yaşındaki Elif Küçük, annesini kaybetmesi ve içine kapanması nedeniyle hastalığı artarak saldırgan hale dönüştü. Cam, çerçeve gibi eline geçirdiği her şeyi parçalayan Elif, 1 yıldır kapısı kilitlenen odasında hapis tutuluyor.
Zonguldak'ın Kozlu beldesinde babası ile birlikte yaşayan Elif Küçük, fikir üretememesi nedeniyle zaman zaman krize giriyor. Zaman zaman evden kaçan Elif Küçük, kontrolünü tamamen yitirdiği kriz dönemlerinde güçlükle sakinleştiriliyor. Acı ve yanıkları algılayamayan Elif, acıktığını ve susadığını hissetmiyor. Kimi zaman üstündeki tüm kıyafetlerini çıkararak çıplak kalan Elif Küçük, sürekli idrarını yapması nedeniyle de ailesine büyük zorluk yaşatıyor. Aile fertlerine ve komşulara da defalarca saldıran
Elif Küçük, iki kez Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne yatırıldı. Bir kez de Bolu'da tedavi gören Elif, saldırganlığıyla çevresini ürkütüyor.
Yengesi Gülbahar K., saldırganlığı nedeniyle hastanelerin bile Elif'i yatırmak istemediğini anlattı. Gülbahar Küçük, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Üç yaşında menenjit hastalığı geçirmiş, 5 yaşına kadar bir şeyi yokmuş. 5 yaşından sonra 2000'li yıllara kadar fikir üretmekte zorlanmış. 8 yıl önce annesini kaybedince daha da ağırlaşmış. Her geçen gün durumu kötüye gidiyor. Son 1 yıldır kendisine ve insanlara zarar vermesi nedeniyle odasında tutmaya başladık. Odasının kapısını kilitliyoruz. Bu arada
hastaneye yatırmak ve tedavi etmek için çok uğraştık. Çeşitli bahaneler göstererek hiçbir hastane kabul etmiyor. Biz ne yapacağımızı şaşırdık. Bana ve çocuğuma da saldırdı."
Elif Küçük'ün kardeşi Serkan Küçük de yıllardır doktorlara ve hocalara götürmelerine rağmen bir çözüm bulamadıklarını söyledi.
Komşuları Kani S. de, "Elif kızımız çok iyiydi. Ama son yıllarda sürekli kötüye gidiyor. Ailesinin de durumu zor. Dışarı çıkaramıyorlar. Çalmadıkları kapı kalmadı. Hastaneler bile kabul etmek istemiyor. Bu aile ne yapacağını bilemiyor" diye konuştu.
(SD-SD-Y)