Kadirli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kaya: Saldırı gemilere değil insanlığa yapılmıştır

İsrail'in insani yardım taşıyan gemilere saldırısına ve İskenderun'da askerlerin şehit edilmesine Kadirli Gazeteciler Cemiyeti'nden de tepki geldi.&#x

İsrail'in insani yardım taşıyan gemilere saldırısına ve İskenderun'da askerlerin şehit edilmesine Kadirli Gazeteciler Cemiyeti'nden de tepki geldi.

Cemiyet Başkanı Muzaffer Yüksel Kaya, İsrail saldırısını kınayarak, "İçinde yaşadığımız dünyada özlem duyduğumuz insani davranışlar ve düşünceler İsrail'in insani yardım taşıyan gemilere yaptığı saldırısı ile yok edildi."dedi.

Savaşın ve kavgaların geçmişinin insanlık tarihi kadar eski olduğunu söyleyen Kaya, "21. asırda bile dünya her türlü vahşete sahne olmuş suçlu suçsuz bir çok insan yok olup gitmiştir. Yalnız gözden kaçırılmaması gereken birşey vardır ki o da savaşların en büyüğünde, en acımasızında en kanlısında bile insani yardımlar söz konusu olduğunda tarafların gösterdiği insani davranışlardır. İşte onun için Kızılay vardır Kızılhaç vardır. İnsani yardım vardır ve insan vardır. İnsanlığın çıra ile aranır duruma geldiği zamanımızda bir devletin İnsanlık suçu işlemesi elbette şaşırtıcı değildir. Çünkü devleti oluşturan bireylerdir." dedi.

Kaya, "Çanakkale savaşında sırtında taşıdığı Anzak Askerinin yarasını elindeki son gazlı bezle sarıp kendi yarasına ot basan Türk askerinin yaptığı elbetteki insani yardımdan da öte bir şeydir. İsrail'in yapmış olduğu bu saldırı ile yalnız insanlık değil insan da yok olmuştur." şeklinde konuştu.

İskenderun'da şehit edilen askerlere rahmet ve ailelerine baş sağlığı dileyen Kaya, "Türkiye Cumhuriyeti bölünmez bir bütündür. Tarih boyuca Türk milletini bölmek isteyenler her zaman hüsrana uğramışlardır. Son günlerde askerlerimize karşı yapılan saldırılardaki artış bölünmezlik ruhumuzu daha da büyütmüş ve perçinleştirmiştir." diye konuştu.