Atso Eski Başkanı Akay Armağan Son Yolculuğuna Uğurlandı

Antalya'da geçtiğimiz hafta sonu hayatını kaybeden Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu eski başkanlarından Akay Armağan, son yolculuğuna uğurlandı

Cumartesi gün geçirdiği kalp rahatsızlığı sonucu yaşamını yitiren ATSO eski başkanlarından Akay Armağan, son yolculuğuna uğurlandı. Akay Armağan için, sabah ATSO Hizmet Binası önünde bir tören düzenlendi. Törene ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, ATSO Meclis Başkanı Ali Rıza Akıncı, ATSO Yönetim Kurulu, Meclis ve Meslek Komitesi Üyeleri, Armağan Ailesi, ATSO çalışanları ile sevenleri katıldı.
Törende bir konuşma yapan ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, Akay Armağan'ın ATSO'daki görev süresince ATSO Güzel Sanatlar Lisesi, Günübirlik Tesis ve Avrupa Birliği Bürosu'nu Antalya'ya kazandırdığını belirterek, "Odamızın ve Antalya'nın acısı büyük. Ruhu şad olsun" dedi.
Akay Armağan'ın cenazesi, daha sonra Muratpaşa Camii'ne götürüldü. İş ve siyaset dünyasından çok sayıda isim, Armağan'ı son yolculuğuna uğurlamak için camiye akın etti. Armağan'ın cenazesi öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Andızlı Mezarlığı'nda toprağa verildi.
AKAY ARMAĞAN'IN ÖZGEÇMİŞİ
1943 yılında Antalya'da doğdu. Lise öğrenimini Antalya'da, Üniversite öğrenimini Ankara İktisadi İdari Bilimler Akademi'sinde tamamladı. Askerlik görevini 97.dönem yedek subay olarak Ankara'da yaptı. 1964 yılında başladığı otel işletmeciliği, dayanıklı tüketim malları, Arçelik yetkili satıcılığı, otomotiv ticaret ve sanayi dalında ticari faaliyetlerini sürdürdü. 1992-1995 Döneminde 4 yıl Meclis Üyeliği görevinde bulundu.
1995-1999 yılları arasında Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Armağan, Antalya Organize Sanayi Müteşebbis Heyeti Üyeliği, İcra Kurulu Başkanlığı, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Yönetim Kurulu Üyeliği, Antalya Tanıtım Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği, Muratpaşa Belediyesi Meclis Üyeliği, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği, Vakıf Hastanesi Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği ve TOBB Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.