Çukurova Üniversitesi Bahar ve Spor Şenliği coşkulu başladı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) 6. Bahar ve Spor Şenliği coşkulu başladı.

ÇÜ yerleşkesinde düzenlenen açılış töreninde Atatürk Anıtı'na çelenk konu

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) 6. Bahar ve Spor Şenliği coşkulu başladı.

ÇÜ yerleşkesinde düzenlenen açılış töreninde Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu.

Rektör Prof. Dr. Alper Akınoğlu, bilim, sanat ve sporun farklı dallarından oluşan kapsamlı bir organizasyon hazırladıklarını söyledi.

Şenlikleri popüler kültürün ötesinde gençlerin kaynaşmasına aracılık etmesi için planladıklarına işaret eden Akınoğlu, "Amacımız öğrencilerin birbirlerini daha iyi anlamaları ve farklılıkları algılamalarını sağlamaktır. Bunun için bir hafta sürecek etkinlikleri daha derinliği olan üniversite yaşamına dönüştürmek istiyoruz. Fakülteler arasında spor karşılaşmaları, edebiyat yarışmaları yapıldı. Akademisyenlerden jüriler oluşturduk. Bu şekilde okulların birincilerini seçiyoruz. Bu şekilde Bahar ve Spor Şenliği'ni sadece üniversite öğrencileriyle sınırlamayıp, istek doğrultusunda Adana'ya açtık. Aktivitelerin huzurlu ve başarılı geçmesini diliyorum." dedi. Kütüphane önündeki futbol sahasında ÇÜ Futsal Bayan Futbol Takımı ile öğretim üyeleri arasında maç yapıldı. Sporcuların jimnastik ve folklor ekiplerinin gösterileriyle renklenen töreni öğretim üyeleri ve öğrenciler alkışlarla izledi.

Basketbol, voleybol, hentbol, futbol, plaj voleybolu, sokak basketbolu, masa tenisi, atletizm, yüzme ve bilek güreşi müsabakalarının yapılacağı şenlik 8 Mayıs'ta son bulacak.