Samsun'da Türkçe Olimpiyatları heyecanı

Türkçe Olimpiyatları için Türkiye'ye gelen öğrenciler özel turne için geldikleri Samsun'da, Tekkeköy ilçesi kavşağında karşılanarak, araç konvoyu eşli

Türkçe Olimpiyatları için Türkiye'ye gelen öğrenciler özel turne için geldikleri Samsun'da, Tekkeköy ilçesi kavşağında karşılanarak, araç konvoyu eşliğinde şehre giriş yaptı.

Cuma günü Trabzon Akçaabat Fatih Stadında gerçekleştirilen programın ardından Samsun'da Pazar günü düzenlenecek olan programa katılmak için gelen konuk öğrenciler, Myhouse Otel'e yerleşti. Bugün Tütün İskelesi mevkiinde resmi karşılama yapılmasının ardından, konuk öğrenciler, mini bir gösteri yaparak, Büyükşehir Belediyesinin gezi otobüsleriyle şehir turuna çıkacak. Bunların yanı sıra öğrenciler Samsunluların heyecanla beklediği Pazar günü saat 20.30'da Yaşardoğu Spor Salonunda gerçekleştirilecek olan programda,Türkçe şarkı ve şiirler okuyacak, ülkenin değişik yörelerine ait halk oyunları gösterileri yapacak.

Kazakistan'dan gelen konuk öğrencilerden Ajar Satıbaldı, Türkiye'de olmaktan duyduğu memnuniyeti şu sözlerle ifade etti: "Türkiye'yi çok güzel buldum. İnsanları çok misafirperver. Türk insanlarını çok seviyorum. Onları görmekten çok mutluluk duydum. Burada gösteri yapacağımız için çok heyecanlıyım. İlgileri için çok teşekkür ediyorum."