Osmancık'ta Devlet Hastanesi Sorunu Sürüyor

Çorum'un Osmancık ilçesinde bir süre önce patlak veren hastane krizi devam ediyor.

Devlet hastanesinin bulunduğu mahalleden başka mahalleye taşınmasına tepki gösteren vatandaşlar Belediye Başkanı Bekir Yazıcı ve meclis üyelerinin katılımı ile bir toplantı düzenleyerek hastanenin taşınmaması için imza topladı.
Toplantıda konuya ilişkin duydukları rahatsızlığı dile getiren Gemici, Gürleyik ve Çay Mahalle Muhtarları, mahallelerinin çözüm bekleyen birçok sorunu olduğunu fakat öncelikle devlet hastanesinin taşınmasına karşı olduklarını söyledi.
Mahalle sakinleri ise Gemici Mahallesi'ne hareketlilik sağlayan tek kuruluşun devlet hastanesi olduğunu hatırlatarak yeni yapılacak hastanenin mevcut hastane yerine yapılmasını istedi.
Belediye Başkanı Bekir Yazıcı da, "Sağlık Bakanlığı yetkilileri bizden hastane yapmak için yer istediler. 5 yıldızlı otel statüsünde bir hastanenin ilçemize yapılmasına karşı çıkmamız mümkün değildi. Biz öncelikle mevcut hastane yerine yapılmasını önerdik, fakat yetkililer Merzifon gibi, Sungurlu gibi yol kenarında yer istediler. Belediye Meclisi olarak kararlaştırdık ve böylesine bir yatırımı geri çevirmedik. Gemici Mahallesi'ne de hastane binasına Sağlık Meslek Yüksekokulu veya öğrenci pansiyonu gibi
başka bir yatırım düşünüyoruz" dedi.
Sağlık Bakanlığı'nın Osmancık ilçesine bölge hastanesi yapılması talebine karşı Osmancık Belediyesi tarafından Esentepe Mahallesi, D-100 kenarında bulunan 30 dönümlük arsa yeni hastane için tahsis edilmişti. Hastanenin mahallelerinden taşınmasına tepki gösteren vatandaşlar da istişare toplantısı düzenleyerek taleplerini yetkililere iletmek üzere geniş katılımlı bir halk toplantısı düzenleme kararı almışlardı.