Vali Akpınar: Çalışma yapmazsanız, eleştiriye muhatap olmazsanız

Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar, Abant Tabiat Parkı'nda "Uzun Devreli Gelişme Planı" kapsamında yapılan çalışmalara yönelik eleştirilerle ilgili ola

Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar, Abant Tabiat Parkı'nda "Uzun Devreli Gelişme Planı" kapsamında yapılan çalışmalara yönelik eleştirilerle ilgili olarak, "Hiçbir çalışma yapmazsanız eleştiriye muhatap olmazsınız. Bu da en kolay idare şeklidir." dedi.

Son Valililer Kararnamesiyle Bilecik'e atanan Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar, veda ziyaretlerini sürdürüyor. Bolu Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret eden Akpınar, burada gazetecilerin sorularını da cevapladı.

Abant'ta yapılan çalışmalarla ilgili bazı kesimlerce eleştirilen Akpınar, "En kolayı çalışma yapmazsınız, hiçbir eleştiriye de muhatap olmazsınız. Bu en kolay idare şeklidir. Ama bende tarz olarak öyle değilim. Mücadeleyse mücadele. Bu yönde çekindiğim yok. Doğru bildiğimi yaparım. Orada (Abant'ta) yapılanlar doğru çalışma. Risk almayan kişilerle hiçbir yere varılmaz. Ancak risk alındığı zaman başarı olur. Ticarette de öyledir." ifadelerini kullandı.

Akpınar, Abant'taki çalışmaların 11 yıldır süren bir araştırmanın sonucu olduğunu söyledi. Kış boyu süren çalışmaların kaba kısmının bittiğini belirten Akpınar, "Şuanda elektrik ve kanalizasyon çalışmaları yarılandı. Onlarda yakında tamamen bitecek. Ondan sonra doğal taşlarla yolun yapılması kalıyor." Diye konuştu. Akpınar, bu yapılanlarla İl Özel İdaresi çalışanlarının büyük katkısı olduğunu dile getirdi ve ekledi: "Onlara şükran borçluyum."

Vali Akpınar, görev yaptığı yerlerle ilgili olumsuzluklardan bahsetmediğini, daima güzelliklerini anlattığını dile getirdi. "Her yerde iyi insanlar var, kötü insanlar var." diyen Akpınar, şöyle örnek verdi: "Kâbe'de insanların büyük bir bölümü huşu içerisinde tavaf yaparken, bazıları da hırsızlık yapıyor. Hırsızlık olması oranın değerini azaltmıyor."

"BOLU 100 MİLYON LİRALIK GELİRDEN MAHRUM KALDI"

Akpınar, görev süresince Bolu'da yapılan çalışmaların bazıları hakkında bilgi verdi. Akpınar, Yeniçağa ile Mengen ilçeleri arasında yapılan bölünmüş yola 30 milyon lira harcandığını dile getirdi. Akpınar, Seben ilçesinde 50 bin dönümlük araziyi sulayacak olan Seben Taşlıyayla Göleti'nin tamamlandığını, su tutulan göletin önümüzdeki yıl tamamen dolacağını belirtti.

Vali Akpınar, çok amaçlı kullanılabilen 26 gölet yapıldığını ve bu rakama yenilerinin ekleneceğini dile getirdi. Vali Akpınar, İl Özel İdaresi alanını konut alanına çevirmek istediklerini ancak olmadığını aktardı. Akpınar, kent merkezindeki İl Özel İdaresi arsasında alışveriş merkezi yapılması için girişimde bulunduklarını ancak belediye engeliyle karşılaştıklarını anlattı. Akpınar, "Eğer bu iki yapı olsaydı İl Özel İdaresi'ne 100 milyon lira girecekti. Bolu çok ciddi bir gelir kaynağından maalesef mahrum kaldı." diye konuştu.

"BOLU, İZZET BAYSAL CADDESİ'NE HAPSEDİLMEMELİ"

Vali Akpınar, Bolu'yu sadece İzzet Baysal Caddesi'ne hapsetmenin iyi bir idarecilik olmadığını belirterek, şunları kaydetti: "Giderayak eleştirelim. Doğru dürüst bir şehir yapamamak, Bolu'yu kargacık burgacık yollara hapsetmek, dümdüz şehirde 500 metre yol yapamamak başarısızlığın örneğidir. Bunu da halk değerlendirmeli diye düşünüyorum. Valiliğe alınan 200 bin liralık araç için pehlivan tefrikası gibi yazı yazanlar biraz daha cesaretlenip yeme içmeye harcanan paraları da eleştirmeli yazmalı. Basına çok işler düşüyor. Basın cesur olmalı ve korkmamalı. Tüm dünya yarışıyor, şehirler yarışıyor. Şehrin önünü açanlar oranın kalkınmasını sağlıyor, engelleyenler yerinde saymasına neden oluyor."

Vali Akpınar, Bolu'da 2 yıl 2 hafta görev yaptığını belirterek, bu süre içerisinde yapılan çalışmalar nedeniyle basının da yorulduğunu kaydetti. Akpınar, "Lehimde ve aleyhimde çok yazılar yazıldı. Genellikle yapılan eleştirileri olgunlukla karşıladığımı düşünüyorum. Tamamen yalan ve yanlış bilgiye dayanmayan arkadaşların eleştirilerine dönük bir şey demedim. " diye konuştu.

Vali Akpınar, gelecek hafta salı günü Bolu'da veda edeceğini sözlerine ekledi.