Kemal Anadol, Baytok'a selam vermedi

Kaset skandalının ardından ilk kez Meclis'e giden Nesrin Baytok ummadığı bir tepkiyle karşılaştı. CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, Nesrin Baytok'a selam vermedi

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’a ait olduğu iddia edilen gizli kamera kayıtlarında görüntülerde yer alan kadın olduğu öne sürülen CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok, “kaset skandalı” nın patlak vermesinden 21 gün sonra dün ilk kez TBMM’ye geldi. Kooperatifler Kanunu tasarısı görüşmeleri sürerken Genel Kurul’a İstanbul Milletvekili Nur Serter ile birlikte giren Baytok, yaklaşık 1 saat Meclis’te kaldı.

Baytok soruları yanıtsız bıraktı
O sırada Meclis’te bulunan CHP’li milletvekillerinden “sınırlı” ilgi gören Baytok, gazetecilerin tüm sorularını “İzin verirseniz hiçbirşey söylemek istemiyorum” diyerek yanıtsız bıraktı. Baytok Genel Kurul salonunda yaklaşık 1 saat kaldı. Yine geldiği gibi Nur Serter ile birlikte salondan ayrıldı. Kuliste gazeteci ordusu tarafından etrafı sarılan Baytok, yöneltilen tüm soruları “İzin verirseniz bir şey söylemek istemiyorum” diyerek yanıtsız bıraktı. Bir gazetecinin “Uzun bir aradan sonra Meclis’tesiniz” şeklindeki sözleri üzerine Baytok’a eşlik eden Nur Serter, “Görevini yapmaya geldi” dedi. Ardından Baytok, “Eşim almaya geldi” diyerek kulisten hızla ayrıldı.

Eşinin kullandığı araçla gitti
Muhalefet kulisinden, ana binanın gazetecilerin giriş çıkış yaptığı 4 numaralı kapıdan bahçeye çıkan Baytok, burada kulise girmeleri yasak olan kameramanların yoğun ilgisiyle karşı karşıya kaldı. Karşısında adeta baraj oluşturan kameramanların yanından, kendisini arabada bekleyen eşi Can Baytok’un yanına doğru ilerlemeye çalışan Baytok, bu sırada gazetecilerin “Uzun bir aradan sonra Meclis’tesiniz. Neler hissediyorsunuz?”, “Çok sayıda iddia var. En azından duygularınızı öğrenebilir miyiz?” şeklinde yönelttikleri soruların hiçbirine de yanıt vermedi. Kameraman ordusu eşliğinde, arabada kendisini bekleyen eşine doğru ilerlemeye çalışan Baytok, kendisine buraya kadar eşlik eden Serter ile tokalaştıktan sonra güçlükle araca bindi. Baytok, eşinin kullandığı 06 AJ 5372 plakalı Alfa Romeo marka araçla, TBMM’den uzaklaştı.

Anadol selam vermedi
TBMM’ye gelen Baytok, kuliste karşılaştığı İstanbul Milletvekili Nur Serter’in eşliğinde Genel Kurul salonuna girdi. Serter ile baş başa CHP grubuna ait bölümde arka sıralarda oturan Baytok’un yanına, Akif Ekici, Mevlüt Arslanoğlu, Mehmet Ali Susam, Hüsnü Çöllü, Mevlüt Coşkuner, Atilla Emek, Malik Ejder Özdemir giderek “tokalaştı”. Yılmaz Ateş, Ali Rıza Östürk ve Osman Kaptan, Baytok ile tokalaşmanın ardından bir süre yanına oturup sohbet eden isimler oldular. CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol’un ise, içeri girdiği sırada Genel Kurul’da olmasına karşın, Baytok’un yanına gitmemesi, selamlaşmaması dikkat çekti. Anadol bir süre sonra da kulise çıkarak, kulisteki CHP milletvekilleriyle sohbet etmeyi tercih etti. CHP’li az sayıda milletvekilinin dışında, AK Parti, MHP ve BDP’den hiçbir ismin Baytok’un yanına gitmemesi de dikkat çekti.

vatan