Dünyanın En Zengin Lideri Tayland Kralı Ankara

-DÜNYANIN EN ZENGİN LİDERİ TAYLAND KRALI ANKARA (A.A) - 27.05.2010 - İNGİLİZ GAZETESİ THE INDEPENDENT'IN HAZIRLADIĞI LİSTEYE GÖRE, DÜNYANIN EN ZENGİ

 

-DÜNYANIN EN ZENGİN LİDERİ TAYLAND KRALI

ANKARA ( A . A ) - 27 . 05 . 2010 - İngiliz gazetesi The Independent ' ın hazırladığı listeye göre , dünyanın en zengin yöneticisi , 23 milyar avro servete sahip Tayland Kralı Bhumibol Adulyadej .

Listenin ikinci sırasında 15 , 8 milyar avro servetiyle Brunei sultanı Hacı Hassanal Bolkiah yer alıyor . Doğum gününde Michael Jackson tarafından kendisine özel konser verilen Bolkiah ' ın zenginliği , sahip olduğu petrol ve doğal gaz gelirlerinden kaynaklanıyor .

Listenin üçüncü sırasında 14 milyar avro servete sahip Birleşik Arap Emirliği Şeyhi Halife Bin Zayed el Nahyan yer alıyor . Abu Dabi Prensi el Nahyan , Körfez ' in en zengin insanı ve diğer Arap devlet adamları gibi o da servetini petrolden sağlıyor .

Dördüncü sırada ise Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz el Saoud bulunuyor . Suudi Arabistan Kralının 13 , 4 milyar avroluk servetinin kaynağını petrol gelirleri oluşturuyor . Krallığı dünyanın en büyük petrol üreticisi olma unvanını ise koruyor . En büyük tutkusu atlar olan Kral Abdullah , ülkesinin batısında kendi ismiyle bir şehir inşa etmeye hazırlanıyor .

Kral Abdullah ' ı İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi takip ediyor . Avrupa ' nın en zengin devlet adamı olan Berlusconi ' nin 8 milyar avro değerinde serveti bulunuyor . Çok sayıda televizyon kanalı ve dergi sahibi Berlusconi , aynı zamanda futbol takımı AC Milan ' ın da patronu .

İlk 10 ' da yer alan diğer liderler ve servetleri şöyle :

6 . sırada Liechtenstein Prensi Hans-Adam II ( 3 milyar avro )

7 . sırada Katar Emiri Şeyh Hamid Bin Halife el Tani ( 1 , 6 milyar avro )

8 . sırada Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari ( 1 , 4 milyar avro )

9 . sırada Monaco Prensi Albert II ( 821 milyon avro )

10 . sırada Şili Cumhurbaşkanı Sebastian Pinera ( 821 milyon avro )

-FAKİR ÜLKE DEVLET BAŞKANLARI DA LİSTEDE-

Listenin 12 ' inci sırasında dünyanın en fakir ülkelerinden Ekvator Ginesi ' nin Cumhurbaşkanı Teodoro Obiang Nguema Mbasogo yer alıyor . 468 milyon avro servete sahip Mbasogo , tüm gelirini ülkesinin petrol kaynaklarından sağlıyor .

Ülke nüfusunun üçte ikisi yoksulluk sınırında bulunan Swaziland Kralı Mswati III de listenin 16 ' ıncı sırasında yer aldı .

Listenin 20 ' inci sırasında ise Montenegro Cumhurbaşkanı Milo Djukanovic bulunuyor . Djukanovic ' in 12 milyon avro değerindeki servetinin kaynağı bilinmiyor .

27 . 05 . 2010 14 : 55 : 34