Adasu Genel Müdürü Keleş Abd Gezisini Değerlendirdi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Adapazarı Su ve Kanalizasyon İdaresi (ADASU) Genel Müdürü Rüstem Keleş, Sakarya'nın ileri teknoloji yeni bir arıtma tesisine kavuşacağını söyledi.

Adasu Genel Müdürü Keleş Abd Gezisini Değerlendirdi
  ADASU Genel Müdürü Rüstem Keleş , ABD ' de yaptığı arıtma tesisleri incelemesi sonrasında değerlendirmelerde bulundu . ABD ' de arıtma sistemlerini incelediğini kaydeden Keleş , " Bilindiği gibi ADASU olarak Sakarya ' mızın uzun vadede 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak olan 3 . isale hattımızın çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor . 3 . isale hattımızın gölden su alan elektromekanik sistemi ile ilgili olarak bütün çalışmaları tamamladık . Hedefimiz 3 . isaleden bu yazın sisteme su basmaya başlamak . 3 . isale hattı toplam 100 milyon TL ' yi bulan , Sakarya ' nın uzun vadede içmesuyu ihtiyacını güvenli bir şekilde karşılayacak bir projedir . Tabi gölden alınan suyun arıtılması da büyük bir önem taşıyor " dedi .
1 . ve 2 . İsale Hattı ' ndan alınan suların bu zamana kadar Maltepe İçmesuyu Arıtma Tesisleri ' nde arıtıldığını kaydeden Keleş , şunları söyledi ; " Maltepe İçmesuyu Arıtma Tesisimizin arıtma kapasitesi 1 . ve 2 . İsale Hattı ile sınırlı . Projemizde 3 . İsale Hattı ile beraber Hızırilyas Tepesi ' ne yeni bir Arıtma Tesisi yapacağız . 3 . İsale Hattı ile Sapanca Gölü ' nden alacağımız suyu Hızırilyas Tepesi ' nde inşa edeceğimiz arıtma tesisinde arıtıp vatandaşlarımıza vereceğiz . Sağlık Bakanlığımız ve Dünya Sağlık Örgütü içmesuyu standartlarını oldukça yükseltmiş durumda . Çevre bakanlığımızda AB müktesebatı kapsamında çevre faslını açtı . Dolayısıyla şehirlerde su ve kanalizasyon idarelerinin vereceği suyun AB parametrelerine uygun kriterleri taşıması gerekiyor . Bizde ADASU olarak planlamış olduğumuz içmesuyu tesisinde ve arıtma tesisinde AB kriterlerini sağlayan içmesuyunu vatandaşımıza en iyi şekilde vermenin gayretindeyiz . "
İller Bankası Genel Müdür Yardımcısı Bahattin Kaptan , İller Bankası İçmesuyu Daire Başkan Yardımcısı Sevtap Çağlar ve ADASU Planlama Yatırım Dairesi Başkanı Atilla Toprak ile birlikte ABD ' de Conway ve Hudson Arıtma Tesislerini incelediklerini belirten Keleş , " Siemens tarafından ABD ' de geliştirilerek uygulanan ve AB kriterlerini tamamen sağlayan arıtma sistemlerini incelemek üzere gerçekleştirdiğimiz bu seyahat oldukça verimli geçti . İnşallah Hızırilyas Tepesi ' nde çok ileri düzeyde arıtma yapan bir tesis inşa ederek vatandaşlarımızın hizmetine açacağız " dedi .