Baykal: Yat almak benim hayalimden bile geçmemiştir

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Göcek koylarında kullanmak üzere 340 bin dolara yat aldığı yönündeki haberi yalanladı. Böyle bir hayalinin bile o

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Göcek koylarında kullanmak üzere 340 bin dolara yat aldığı yönündeki haberi yalanladı. Böyle bir hayalinin bile olmadığını ifade ede Baykal, iddiaları gündeme getiren gazete hakkında hukuki süreci de başlatacağını söyledi.

Kaset skandalının ardından CHP Genel Başkanlığı'ndan istifa eden ve uzun bir süre evine kapanan Deniz Baykal, bugün ilk kez sade bir milletvekili olarak kendi kullandığı otomobili ile TBMM'ye geldi. Arabasını park eden Baykal, burada basının yoğun ilgisi ile karşılaştı. Baykal'ı CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş ile İstanbul Milletvekili Nur Serter karşıladı.

Baykal, daha sonra basın mensupları tarafından kurulan kürsüye geldi. Bir gazetecinin "Hoş geldiniz" sözüne karşılık Baykal, "Güzel karşıma için" teşekkür etti. "Meclis'i ve sizleri özlemişim." diyen Baykal, daha sonra bir gazetede yer alan ve 340 bin dolara yat aldığı yönündeki iddialara cevap verdi. Bu iddiayı kesin bir dille yalanlayan Baykal, "Hakkımızda çıkan bu haberi öğrenince çok şaşırdık. Çünkü benim hayallerimde böyle bir proje yer almamıştır. Yani hiç bir yatım teknem olsa duygusunu yaşamadım. Ailemin de yoktur. Tam tersine Olcay böyle bir tekne gezisinden dahi zevk almaz. Böyle bir düşüncemiz projemiz yok. Çok yadırgadım. Aklımızda hayalimizde kesinlikle böyle bir şey yok." dedi. Baykal sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gazetenin genel yayın yönetmenini aradım. Kendisine dedim ki 'bu yaz seni de Göcek'e tatil yapmaya devam ediyorum' O da 'çok iyi olur' dedi. Ben şaka ile mi cevap veriyor diye içimden geçirdim. Baktım ciddi. Sonra sen nasıl inanırsın böyle bir şeye dedim. O da haberinin arkasında olduğunu söyledi. Ben haberini tahkik etmesini, eğer doğru ise devam etmesini yoksa 'Baykal senden özür diliyorum' diye haber yap dedim. Ama bugün haberin devamını getirdi. Bu sefer de sanki böyle bir giriş olmuş da vazgeçiliyormuş gibi bir ima ile haber verilmiş. Bunu çok yadırgadım. Çok net bir şekilde ne benim ne benim aile yakınlarım Göcek yatına yönelik olarak dünyanın hiçbir yerinde bir ilgi göstereceğine kesinlikle yapamaz. Nakit banka dışında özel kaynaklar var iması seziyorum. Benim hayatımda bu kadar param olmadı. Böyle bir imkanım, hevesim yoktur. Ne vekaleten ne de sözlü olarak böyle bir girişim olmuştur. Hiçbir gerçekliği yoktur."

Baykal, haberi yapan gazetenin hatasını görerek kayıtsız, şartsız özür dilemesini istedi. Baykal, son olarak yaptığı açıklamanın ardından bu konunun gündeme gelmesini ise "Hem kamuoyunu aydınlatmak hem de hukuki süreci başlatacaklarını söyledi. Bunlar bizim siyasi değerlendirme yapan sizlerin yorum yapacağı konular, bu konuda artık bir şey söylemek istemiyorum." demekle yetindi.

Konuşmasının ardından muhalefet kulisine geçen Baykal, bir süre burada CHP'li milletvekili Yılmaz Ateş, Kemal Anadol, İlhan Kesici, Haluk Koç, Nur Serter ile birlikte oturarak çay içip sohbet etti. Bu sırada bazı MHP'li milletvekili yanına gelerek "Hoş geldiniz çok geçmiş olsun" dileğinde bulundu. Baykal, daha sonra Meclis'ten ayrıldı.