Kaset iddiasında Emniyet ve Jandarma raporu

Jandarma ve Emniyet Kriminal Dairesi Başkanlıkları, eski CHP Başkanı Deniz Baykal ve CHP Milletvekili Nesrin Baytok'a ait olduğu ileri sürülen görüntü ile ilgili raporlarını tamamladı. Her iki raporda da, görüntülerdeki kişilerin gerçek kişiler olup olmadığı tespiti yer almadı.

Jandarma ve Emniyet Kriminal Dairesi Başkanlıkları, eski CHP Başkanı Deniz Baykal ve CHP Milletvekili Nesrin Baytok'a ait olduğu ileri sürülen görüntü ile ilgili raporlarını tamamladı. Her iki raporda da, görüntülerdeki kişilerin gerçek kişiler olup olmadığı tespiti yer almadı. Bu tespit yapılamadı, nedeni de jandarma kriminal raporunda yer aldı.

Raporda, kopya bir kaset üzerinden, görüntülerdeki kişilerin gerçek kişiler olup olmadığını belirlemenin mümkün olmadığı ifadesine yer verildi.

Bu konuda yapılacak bir tespitin, yüzde 100 doğruluk taşımayacağı vurgulandı.
 
Raporda kişilerin gerçek olup olmadığı bilgisine yer verilmedi ama  kasedin başında ve sonunda montaj yapıldığı tespiti yer aldı, ama yapılan montajın da gerçekte olmayan bir görüntüyü ekleme amaçlı değil, sadece belli görüntüleri peşpeşe ekleyip çıkarmaktan ibaret olduğu belirtildi.
 
Raporların tamamlanmasının ardından, soruşturmayı yürüten savcılığın dosyayı bilirkişiye göndermesi bekleniyor.

Baykal'ın avukatından açıklama

Deniz Baykal'ın avukatı Muzaffer Yılmaz, savcılığa sunulan Jandarma Kriminal raporunda, "Görüntülerin kesme, yapıştırma ve kopyalama yoluyla elde edildiğinin, Baykal olduğu iddia edilen kişinin yüzünün karartıldığının ve flulaştırıldığının" belirtildiğini söyledi.

Yılmaz, Jandarma Kriminal raporunda, "Görüntülerin kesme, yapıştırma ve kopyalama yoluyla elde edildiğinin, Baykal olduğu iddia edilen kişinin yüzünün karartıldığının ve flulaştırıldığının" ifade edildiğini kaydetti.

Yılmaz, raporda, "Görüntülerin kopya olması nedeniyle kişilerin gerçekolup olmadığının tespit edilmesinin mümkün olmadığının" belirtildiğini vurguladı.

Ulusal Kriminal Büro Direktörü Uğur Kurtulan da 20 Mayıs'ta, Deniz Baykal ile Ankara Milletvekili Nesrin Baytok'a ait olduğu iddia edilen görüntülerde yaptıkları kriminal incelemede görüntünün "modifikasyonla değiştirildiği" kanaatinde olduklarını bildirmişti.


CNN Türk