'İnsan Hakları Ve Demokrasi' Paneli Denizli

-'İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ' PANELİ DENİZLİ (A.A) - 23.05.2010 - TBMM ANAYASA KOMİSYONU BAŞKANI PROF. DR. BURHAN KUZU, DEMOKRATİKLEŞME KONUSUNDA, -'

 

- ' İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ ' PANELİ

DENİZLİ ( A . A ) - 23 . 05 . 2010 - TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof . Dr . Burhan Kuzu , demokratikleşme konusunda , ' 40 bin insanın öldüğü , 30 yıldır devam eden bu tabloya hepimizin beraber son vermesi gerekiyor . Yalnız AK Parti ' nin konusu , görevi değil ki bunlar ' dedi .

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen ' İnsan Hakları ve Demokrasi ' panelinde konuşan Kuzu , Türkiye ' de insan hakları konusunda ciddi adımlar atıldığını belirterek , bu alanda ' makro planda iyileştirmeler yapmak , mikro bazda da sorunları gidermeye çalışmak ' gerektiğini söyledi .

Terör sürdüğü sürece demokratikleşmenin ağır ilerlediğini kaydeden Kuzu , sözlerini şöyle sürdürdü :

' Meclis ' e bakın , ana muhalefet partisi 3-4 kez rapor yazmış , ' gelin bunları beraber değerlendirelim ' diyorsun , sahip çıkmıyor . Hatta ' bizim raporu bir kenara bırakalım , sizin 1978 ' de ve daha sonra hazırladığınız raporlar var , onları getirelim ' diyoruz , o da yok . İktidar ve muhalefet , doğulusu batılısı beraber hareket edersek bir yere varılır . Herkesin bu işe sahip çıkması lazım . Yani 40 bin insanın öldüğü , 30 yıldır devam eden bu tabloya hepimizin beraber son vermesi gerekiyor . Yalnız AK Parti ' nin konusu , görevi değil ki bunlar . '

Kuzu , panelin ardından , salondan ayrılırken gazetecilerin sorusu üzerine , Anayasa değişikliğine ilişkin yapılacak referandum konusunda ' 12 Eylüle son , birikimine son ' şeklinde bir slogan kullanacaklarını açıkladı .

23 . 05 . 2010 08 : 04 : 29