Asfaltın bir karış altından 380 voltluk elektrik hattı çıktı (Özel)
Ankara'nın Esertepe ilçesinde asfaltın bir karış altından çıkan 380 voltluk elektrik hattı görenleri dehşete düşürdü. 50 voltun üzerindeki elektrik, t
Öğle vakti Esertepe 1474 Sokak'ta oturan apartman sakinleri evlerinin hemen önündeki asfalttan çıkan ateş ve yoğun duman nedeniyle paniğe kapıldı. Vatandaşların durumu polise ihbar etmesiyle olay yerine polis ekipleri geldi. Polis ekipleri kısa sürede caddeyi trafiğe kapatıp vatandaşları olay yerinin uzağına çekti.
Polisin ihbarıyla olay yerine itfaiye, Bedaş ve Tedaş ekipleri yönlendirildi. Tedaş ekiplerinin olaya müdahele etmesiyle gerçek kısa sürede anlaşıldı. İtfaiye, Bedaş ve Tedaş ekipleri olaya müdahale edene kadar olay yerinden ayrılmadı. Bölgenin elektriği kesilmesiyle asfaltta duman çıkan yerde yapılan çalışma sonrasında asfaltın hemen altından elektrik hattının kabloları çıktı. Ankara'da etkili olan yağmurun yağması ve asfalta sızmasıyla beraber asfaltın hemen altında bulunan kablolar ateş almış, daha sonra alevlerin sönmesi üzerine asfalttaki küçük bir delikten yoğun duman dışarı çıkmış. Kabloların bulunduğu yeri kazan Tedaş yetkilileri asfaltın hemen altında bulunan kabloları görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi. Tedaş yetkilileri bunun kendilerinin yaptığı bir iş olmadığını ifade ederken itfaiye ekiplenin "Burada elektrik var mı?" sorusuna Tedaş yetkilileri elektriği kestikleri cevabını verdi. İtfaiye ekiplerinin "daha önce var mıydı?" sorusuna Tedaş yetkilileri "vardı" dedi.
Kabloların çıktığı yerde daha önce eski elektrik direğinin mevcut olduğu, yol genişletmesi nedeniyle yeni elektrik direğinin yaklaşık 6 metre ileriye dikildiği belirtildi. Normalde yerin 80 santimetre altından geçmesi gereken 380 voltluk elekrik hattının, eski direk yeriyle yeni dikilen direk arasındaki yaklaşık 6 metrelik mesafenin asfaltın bir karış altından ek yapılarak giderildiği öğrenildi.
