Gaziantepspor Teknik Direktörü Bülent Uygun:

-GAZİANTEPSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ BÜLENT UYGUN: -'YABANCI OYUNCULARIN TÜMÜNÜ GÖNDERECEĞİZ DİYE  BİR ŞEY YOK. YÖNETİMLE KARAR VERİLECEK' -'GAZİANTEPS-GA

 

-GAZİANTEPSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ BÜLENT UYGUN :

- ' YABANCI OYUNCULARIN TÜMÜNÜ GÖNDERECEĞİZ DİYE

BİR ŞEY YOK . YÖNETİMLE KARAR VERİLECEK '

- ' GAZİANTEPSPOR ' U YUKARILARA OYNAYAN , HERKESİ MUTLU EDEN ,

SAVAŞAN VE FAIR PLAY ' DEN ASLA ÖDÜN VERMEYEN BİR TAKIM

HALİNE GETİRMEK İSTİYORUZ '

GAZİANTEP ( A . A ) - 22 . 05 . 2010 - Gaziantepspor Teknik Direktörü Bülent Uygun , takımda gidecek ve kalacak oyunculara Kulüp Başkanı ve Yönetim Kurulu ile ortak karar verileceğini belirterek , ' Yabancı oyuncuların tümünü göndereceğiz diye bir şey yok . Mevcut kadroda iyi yabancı oyuncular var ' dedi .

Uygun , AA muhabirine yaptığı açıklamada , yarın kulüp binasında yönetim ile bir araya gelmeyi düşündüğünü , ancak Başkan İbrahim Kızıl ' ın yurt dışı programı nedeniyle toplantının salı gününe ertelendiğini bildirdi .

Öncelikle iç transfer konusunu çözeceklerini , gidecek ve kalacak futbolculara karar verileceğini anlatan Uygun , ' Kalacak oyunculara antrenman programı vereceğiz . Mevcut yabancı oyunculardan gidecek ve kalacaklar olacak . Julio Cesar De Souza , Zurita , Beto , Deumi , İvan ve milli kaleci Karcemerskas kaliteli oyuncular . Bakacağız , durum değerlendirmesi yapacağız . Henüz kimseyi göndermedik ' ifadelerini kullandı .

Gaziantepspor ' da bir sistem değişimi olacağını , belli isimlerin gideceğini , yeni transferlerin olacağını söyleyen Uygun , ' Tabii ki yukarıları hedefleyen bir takım olarak , yeni takviyeler olacak , ama önce sistemi kurmayı amaçlıyoruz ' dedi .

Başkanla toplantının ardından iç ve dış transfere hemen başlanacağını vurgulayan Uygun , şu bilgileri verdi :

' Kalan oyunculara antrenman programı vereceğim . Daha sonra transfer startını vereceğiz . Takıma lazım olan 3-4 yabancı oyuncu , 3-4 yerli oyuncu ve 5-6 genç oyuncu almayı planlıyoruz . Bundan sonraki süreci en iyi şekilde değerlendirip , Gaziantep ' i mutlu edecek transferlerle hedefe yürüyecek bir takım oluşturmak istiyoruz . Defansa ve orta sahaya takviyeler yapılacak . Bunlarla birlikte önemli bir forvet transferi yapmak istiyoruz . Öncelikle kulübün bütçesine uygun hareket etmek durumundayız . '

-HEDEF BELLİ , AMA ÖNCE PLAN-

Gaziantepsor ' un da şampiyonluk hedefi olduğunu ifade eden Uygun , şunları kaydetti :

' Gaziantepspor ' un bu sezon ki görüntüsü üzüntü yarattı . Başkanla görüşmemizde , önce plan ve sistem yapıp , sonra da projeleri hayata geçireceğimizi belirledik . Ardından Gaziantepspor ' u yukarılara oynayan , herkesi mutlu eden , savaşan ve fair play ' den asla ödün vermeyen bir takım haline getirmek istiyoruz .

Süper Lig ' de 30 yıldır zirveyi forse eden bir takımın hedefi her zaman için devrim yapmaktır . Ancak bunda planı iyi yapmak lazım , bir anda her şeyi değiştiremeyiz . Sivas ' ta 6 sene içinde bunu yaparken futbolcumuz , yöneticimiz , taraftarımızla , Sivas halkı hepimiz bütünleşmiştik ve 2 sezon arka arkaya şampiyonluğu kaçırmıştık . Ancak bu şekilde Anadolu ' dan bir şampiyon çıkabileceğini göstermiştik . Bursaspor bunu bu sezon başardı . Türkiye ' de bunu başaracak potansiyelde 7-8 tane daha takım var . İnşallah Gaziantepspor ' da bunu başarır ve Türkiye ' de yeni başlayan bu akımda şampiyon olarak yerini alır . '

Bülent Uygun , Gaziantep ' te futbol adına yeni projeleri hayata geçirmek istediklerini , öncelikle bir Futbol Akademisi kuracaklarını ifade ederek , ' Gaziantepspor ' da görev almış , bazı futbolcuların başında olacağı iyi bir altyapı kurarak , hem gençleri yetiştirmek , hem de A takımın yeni yapılanmasını sağlamak istiyoruz . Stat ve tesis anlamında bazı projeler üzerinde çalışılıyor . İnşallah başkanımızın bu hayallerini , şehrin önde gelenleriyle birlikte başarıp , Gaziantepspor ' u özlediği başarılara ulaştıracağız ' şeklinde konuştu .

( MRT-KAN )

22 . 05 . 2010 17 : 11 : 02