Bir Damla Yardım Derneği'nden İş Gücü Kazandırma Amaçlı Kermes

Geçtiğimiz yıl açtığı kermeste elde edilen gelir ile fakir durumdaki 8 kadına dikiş-nakış makinesi alan Bir Damla Yardım ve Dayanışma Derneği, aynı amaçla bu yılda kermes açtı.

  Fuzuli caddesindeki Bir Damla Yardım ve Dayanışma Derneği ' nin düzenlediği kermesin açılışına Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu ile Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut katıldı .
Dernek Başkanı İlker Yasin Yiğit , geçen yıl açtıkları kermes sonucunda İş Gücü Kazandırma Projesi kapsamında 15 bayana dikiş-nakış kursu verdiklerini ve bunlardan 8 bayana makine alarak evlerinde kendi ekonomilerine destek sağlamalarına yardımcı olduklarını söyledi . Açılan kermeste makine alınan bayanların yaptığı ürünlerinde bulunduğunu belirten Yiğit , bu yılda aynı amaçla projeyi sürdüreceklerini söyledi .
Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu ' da Malatya ' da kermeslerin açılması konusunda yoğun bir dönem yaşandığını belirterek , Bir Damla Derneği ' nin geliştirdikleri projeye kaynak oluşturma konusunda kermes açmasının önemli olduğunu kaydetti .
Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut , " Bu tür kermeslerin ve bu tür etkinliklerin artmasında yarar var . Bir Damla Derneği eğitim boyutuyla da faaliyette bulunuyor . Malatya kamuoyunun bu tür faaliyetlere katılmasını istiyoruz " dedi .
Konuşmaların ardından kermes gezildi .