Adana İl Tarım Müdürlüğü'ndeki Soruşturma Tamamlandı

Adana İl Tarım Müdürlüğü'nde başlatılan "görevi suiistimal" soruşturması tamamlandı

Adana İl Tarım Müdürlüğü'nde başlatılan "görevi suiistimal" soruşturması tamamlandı. Soruşturma kapsamında Destekleme Şube Müdürü C.Y. ile 5 ilçenin tarım müdürlüklerinde görevli 10 memurun görev yerlerinin değiştirildiği öğrenildi.
Alınan bilgiye göre, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nca 2008 yılında Adana'nın Ceyhan ilçesine bağlı Tatarlı ve Çataklı köylerinde başlatılan "100 aileye 200 baş süt sığırı" kampanyası çerçevesinde hayvanların temin edilmesi sırasında bazı memurların görevlerini suiistimal ettikleri iddiasıyla bakanlık müfettişleri tarafından bir süre önce soruşturma başlatılmıştı.
Tamamlanan soruşturmanın ardından 18 Mayıs 2010 tarihli müfettiş raporlarına göre, söz konusu hayvanların bir kısmının sevk raporlarının ve menşei evraklarının eksik olduğu belirlendi. Raporda, Adana İl Tarım Müdürlüğü Destekleme Şube Müdürü C.Y.'nin yanı sıra Sarıçam, Kozan, Ceyhan, Seyhan ve Karataş İlçe Tarım Müdürlükleri'nde görev yapan 10 memurun, "görevlerini suiistimal" ettikleri gerekçesiyle Devlet Memurları Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince il dışına tayin edilme cezası aldıkları ifade edildi.
Ayrıca söz konusu memurların bazılarına kınama cezası, bazılarına da maaş kesintisi cezası verildiği öğrenildi.