İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, 700 yıllık Kasmiye Medresesi'nde konser verdi

Mardin'de kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, 700 yıllık Kasımiye Medresesi'nde bir konser verdi.

Mardin V

Mardin'de kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, 700 yıllık Kasımiye Medresesi'nde bir konser verdi.

Mardin Valiliği ve GAP Kültür Birliği tarafından organize edilen konserde Şef Naci Özgüç yönetiminde Cihat Aşkın'ın (keman) solist olarak yer aldığı İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, 54 kişilik ekibiyle Mardin'in 700 yıllık tarihi Kasımiye Medresesi'nde verdikleri konser izleyiciler tarafından beğenildi.

Orkestra 'Sarı Gelin, Kız Belin İncedir, Ayrılık, Necip Celal Andel Tango, Salacak şarkısı, Neşide-i Zafer, Umutsuzlar ve Nihavent Longa' eserlerini seslendirdi. Konser sonunda yoğun istek üzerine orkestra tekrar sahneye davet edildi.

Mardin'in, kültür ve sanat yolunda önemli adımlar attığını belirten Mardin Valisi Hasan Duruer, 700 yıllık tarihi medresede senfoni orkestranın icra ettiği müzik ile izleyenleri coşturduğunu söyledi. Mardin'de kültür ve sanat etkinliklerin her geçen gün arttığını ifade eden Vali Duruer, "54 kişilik dev İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, Mardin'de ilk kez sahne aldı. Tarihi bir mekanda tarihi bir konser verdi. Mekanın muhteşem olması yanında orkestranın muhteşem konseri Mardin Mardin olalı bu kadar güzel bir konser görmedi. Tarihi kent Mardin'de, kültür-sanat etkinlilerine devam edeceğiz." dedi.

Orkestra Şefi Naci Özgüç ise Mardin'de konser hayalini gerçekleştirmekten dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, "Tarihi mekanda böyle bir konser icra etmek herkese nasip olmaz. Mardin çok farklı, güzel tarihi bir kent. Mardin bambaşka bir dünya, inanılmaz bir tarih, inanılmaz bir kültür var. Çok etkilendim. Farklı etkinliklerle farklı konserlerle buraya gelip burasını yaşatmak istiyorum." şeklinde konuştu

Konser sonunda Vali Hasan Duruer, Orkestra Şefi Naci Özgüç'e, ekibi adına plaket ve çiçek vererek teşekkür etti.

Konseri izleyen Ayşe Kara adlı bayan ise Mardin'de senfoni orkestrasının konser vermesinin büyük bir hayecan verdiğini ifade etti. Kara, "Tarihi ve turistik bir kentte bu tür etkinlikler turizmi canlandırır." diye konuştu.

Konsere Vali Duruer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selim Mert, Artuklu Üniversitesi Rektörü Serdar Bedii Omay, AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, kurum amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.