Almanya'da Hıristiyan Birlik Partisi, milletvekili adayı için camide destek istendi

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaleti Hıristiyan Birlik Partisi'nden (CDU) Uyum Bakanı Armin Laschet, cami ziyareti gerçekleştirerek, partisin

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaleti Hıristiyan Birlik Partisi'nden (CDU) Uyum Bakanı Armin Laschet, cami ziyareti gerçekleştirerek, partisinin Köln'den milletvekili adayı Efkan Kara'ya destek istedi.

KRV'de 9 Mayıs'ta yapılacak eyalet meclisi seçimleri için çalışmalarını yoğunlaştıran Bakan Laschet, İslam Kültür Merkezleri Birliği'nin (VIKZ) Köln'ün Vingst semtindeki Vingst Camii'ni ziyaret etti. Burada, seçimlerde göçmen oylarının önemine vurgu yapan Laschet, partilerinin adayı Efkan Kara'ya destek istedi.

İslam Kültür Merkezleri Birliği (VIKZ) bünyesindeki Uyum ve Eğitim Derneği'nde kahvaltıya katılan Bakan Armin Lascht, partisinin göçmenlerle ilgili çalışmalarını anlattı. Konuşmasında yüksek bir göçmen oranına sahip olan eyaletteki bu seçimlerde göçmen oylarının önemine dikkat çeken Laschet, oylara talip olduklarını kaydetti. Almanya'daki başarılı Türk kökenli politikacı, işadamı, sanatçı ve sporcuları örnek gösteren Bakan Laschet, göçmenlerin bu toplumun bir parçası olduğunu vurguladı. Uyum Bakanı Lascht ayrıca, camide Kuran-ı Kerim öğrenen öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilerin sorularını da cevaplandıran Armin Laschet, tatil günlerinde dini eğitim almak için camiye gelmelerinden dolayı öğrencileri tebrik etti, yaptıklarının doğru olduğuna değindi.

CDU'nun bölge adayı Efkan Kara'nın da katıldığı ziyarette Laschet ve Kara'yı, İslam Kültür Merkezleri Birliği (VIKZ) Genel Başkanı Mustafa İmal başta olmak üzere, VIKZ yöneticileri ağırladı.