Türkiye- Dünya Fuarı'na Erzurum'dan 15 işadamı katılacak

Erzurum Genç İşadamları Derneği (ERGİAD) Başkanı Hasan Özdemir, İstanbul'da düzenlenecek 'Türkiye- Dünya Ticaret Köprüsü 2010' programına Erzurum'dan

Erzurum Genç İşadamları Derneği (ERGİAD) Başkanı Hasan Özdemir, İstanbul'da düzenlenecek 'Türkiye- Dünya Ticaret Köprüsü 2010' programına Erzurum'dan 15 işadamının katılacağını açıkladı.

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Türk ve yabancı işadamlarını buluşturmaya devam ediyor. İstanbul'da 15-17 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek 'Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü 2010' toplantısına 120 ülkeden bin 200 işadamı katılacak. ERGİAD Başkanı Hasan Özdemir, 'Türkiye- Dünya Ticaret Köprüsü 2010' programı öncesinde Erzurumlu işadamlarıyla yemekte bir araya geldi. Özdemir, Erzurumlu işadamlarının dünyaya açılmasının zamanın geldiğini söyleyerek, işadamlarıya yurt dışında yatırım yapmaları konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Özdemir, İstanbul'da düzenlenecek 'Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü 2010' programına gıda, tekstil, inşaat ve mücevherat sektöründen 15 işadamının katılmaya karar verdiğini vurguladı. Yerel yatırım yapan işadamlarının, dünyaya açılma kararının kendilerini sevindirdiğini anlatan Özdemir, "Küreselleşme ancak katılım ruhuyla gerçekleşebilir. Ekonomide sınırların kalktığı bir dönemde Erzurumlu işadamlarımızın Mozambik'te, Sudan'da dünyanın çeşitli yerlerinde yatırım yapma şansı var. Bunun için de dünyanın birçok ülkesinden bin 200 yabancı işadamı İstanbul'a gelerek ikili iş görüşmelerinde bulunacak. Bu görüşmelerden Erzurumlu işadamlarımızın da olumlu sonuçlar alacağına inanıyorum." dedi.