Rize-Mardin otoyolu masaya yatırıldı

Adalet ve Kalkınma (AK) Partisi Rize İl Başkanı Hasan Karal ve parti üyeleri, Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) Başkanı Ömer Ofluoğlu ve yönetim kur

Adalet ve Kalkınma (AK) Partisi Rize İl Başkanı Hasan Karal ve parti üyeleri, Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) Başkanı Ömer Ofluoğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelerek, yapılması planlanan Rize-Mardin otoyolu ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.

RTSO'da gerçekleşen toplantıda Karal, 2023 yılında tamamlanması planlanan 100 temel projeden birisi olan Rize-Mardin otoyolu üzerinde RTSO ile görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi. Karal, "Rize-Mardin otoyolunun bir an önce hayata geçirebilmesi için bir eylem planı üzerinde ticaret odasıyla ittifak ettik. Bu konuyu istişare etmek üzere yol güzergâhı üzerinde bulunan 14 ilin il başkanları ile Ankara'da yemekte bir araya geleceğiz. 21 Mayıs'ta proje ihalesi yapılan Ovit Tüneli ile alakalı Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile görüşmeler yapacağız.'' diye konuştu. Karal ayrıca Rize'de kurulması planlanan mühendislik fakültesinin modern bir projeye kavuşturulması için çalışmalar başlattıklarını söyledi.

RTSO Başkanı Ömer Ofluoğlu, ise konuşmasında, "Rize-Mardin otoyolu güzergahı üzerindeki 14 ilin ticaret odası başkanları ile bir araya geleceğiz. Projenin bir an önce hayata geçirilmesi için gereken adımları atacağız.'' dedi.