Gaziantep'in İller Arası Yollarının Tamamı Duble Yol Olacak

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, yılsonunda Gaziantep'in komşu iller arasındaki yollarının tamamının duble yol olmuş olacağını söyledi.

Milletvekili Erdoğan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, Özel İdare Meclis Başkanı Ömer Nasuhi Güleç, Karayolları 5. Bölge Müdürü Mehmet Akyiğit ve beraberindeki heyetle birlikte Gaziantep- Adıyaman arasındaki yol çalışmalarını inceledi. Erdoğan basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Bu yol Ulaştırma Bakanlığı'nın projesinde olmayan bir yoldu. Ama biz 2007 yılında bu yolun yapılmasını istedik. Bildiğiniz gibi Başbakanımızın bir talimatı var ve iller arası bütün yollar duble yol olacak. Bizde
programımızda olmayan bu yolla ilgili Özel idaremizle birlikte duble yol olmasıyla ilgili bir adım attık ve Adıyaman sınırına kadar bu yolu tamamlama kararı aldık" dedi.
Bu işin çok zor olacağını bildiklerini ifade eden Milletvekili Erdoğan, "Bu yol toplamı Adıyaman'a kadar 120 kilometre olan bir yoldur. Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilileri ve özel idaresiyle istişarelerimiz sonucunda, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarları ile görüşmelerimiz neticesinde, Bakanlığımız bu yolun tamamını finanse etmektedir. Bu konuda özel idaremizi rahatlattık. Şu ana kadar Özel İdaresi bu yola kaç para harcadıysa bu parayı çıkardık ve bu parayı Bakanlık fatura ederek kendilerine ödeyecek.
Amacımız karayolları yetkilileri ve özel idaresini burada buluşturarak buradaki çalışmaları yerinde incelemektir. İnşallah hedefimiz bu yılın sonunda bu yolu tamamlamaktır. Özel idarisi buraya bütün ekipmanıyla hizmete geldi. Herkes burası için seferber oldu. İnşallah buraya Türkiye'nin en hızlı biten yolu diyebileceğiz" diye konuştu.
Karayolları 5. Bölge Müdürü Mehmet Akyiğit de, "Gaziantep-Araban-Yavuzeli yolu bölge sınırlarımız içerisinde toplam 57 kilometre olup bunu 2009 yılı itibariyle Yavuzeli'ne kadar olan kısmı bölünmüş yol olarak tamamlandı. Geriye kalan 33 kilometrelik kısmın bu yılın sonu itibariyle tamamlanması hedeflenmektedir. Özel idare tarafından ihalesi yapılan ve Bölge Müdürlüğümüz sınırları içerisinde kalan kısmı bu yılsonu itibariyle tamamlanacaktır" şeklinde konuştu.
"Yoğun bir emek sarf ederek ihale işlemlerini bitirdik" diyen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cafer Yılmaz da, "Burasını yaklaşık 7,5 milyona ihale ettik. Biz bu yolu Adıyaman sınırına kadar götüreceğiz. İnşallah o tarafta kendi üzerine düşeni yapar. Biz her zaman özel idare olarak kendilerine tecrübemizle yardıma hazırız. Bu şekilde karayolları ve hız güvenliği artacak. Ulaşımın olduğu yerde ticaret artacak. Ticaret bereket demektir. Biz bunun için uğraşıyoruz. Umarım kentimizin hayrına olacak bu yolu
büyüklerimizin de katılımıyla yılsonunda hizmete açmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.