Belçika'da 11 yıl süren DHKP-C davası kapandı
Belçika Yargıtay'ı 11 yıl süren DHKP-C davasında son noktayı koydu. Müdahil taraf olan Türkiye'nin DHKP-C'lileri salıveren kararına itirazını kabul et
Yagırtay, müdahil taraf olan Türkiye'nin itirazını reddetti. Dört kez yüksek yargıya taşınan davanın 23 Aralık 2009 tarihindeki karar duruşmasında Brüksel İstinaf Mahkemesi altı sanıktan dördünü beraat ettirirken, örgüt lideri Musa Aşoğlu, firari Fehriye Erdal ve sözcü konumundaki Bahar Kimyongör'ü hapiste yattıkları süre göz önünde bulundurularak 2 ve 3 yıllık cezalarının teciline karar verilmişti. Terör suçlamasından aklanan DHKP-C'lılar sadece çete oluşturmaktan suçlu bulundular.
Belçika'da çete oluşturmak ve terörden yargılanan altı sanıktan hepsinin DHKP-C davasında serbest kalmasına itiraz eden Türkiye bu itirazında haksız bulundu. Yargı sürecinde müdahil taraf olan Türkiye, Brüksel İstinaf Mahkemesi'nin 23 Aralık 2009 tarihli kararına son anda itiraz etmiş, Musa Aşoğlu, Fehriye Erdal ve Bahar Kimyongör hakkında verilen kararın iptali için Yargıtay'a başvurmuştu. Yargıtay Türkiye'nin itiraz talebini önceki gün görüşüp karara bağladı.
Belçika'da 11 yıllık süreç içinde dört mahkeme değiştiren DHKP-C davası sonunda terör örgütü yandaşlarını sevindiren bir kararla sonuçlanmıştı. Brüksel İstinaf Mahkemesi, Brugge ve Gent mahkemelerin aksine DHKP-C'nin terör örgütü olmadığına karar verdi. Belçika'da işledikleri suçlardan hakim karşısına çıkan 6 sanıktan üçü beraat ederken, üç yıldır firarda olan Fehriye Erdal gıyabında 2 yıla mahkûm edilmişti. Erdal'la birlikte hapis cezasına çarptırılan üç örgüt üyesinin aldıkları ceza, Belçika'da tutuklu kaldıkları süre göz önünde bulundurularak ertelenmişti. Böylece Belçika'da yargılanan DHKP-C üyelerin tamamı serbest kalmıştı.