4 Gündür Haber Alınamayan İki Çocuk Aranıyor

Erzurum'un Tekman ilçesinde 4 gündür kayıp olan 7 yaşındaki 2 kız çocuğunun bulunması için başlatılan arama çalışmaları sürüyor.

4 Gündür Haber Alınamayan İki Çocuk Aranıyor
Tekman ilçesine bağlı Toptepe köyünde evlerinin önünde oynarken kaybolan Ayşe Mercan Sümbül(7) ve Fazilet Yaşar'ı(7) arama çalışmaları devam ediyor. Erzurum Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği'nden 20 kişilik bir ekip, bir adet arama köpeği ile jandarma timleri ve köylüler 4 günden bu yana kayıp çocukları arıyor. Gece saatlerinde son verilen arama çalışmaları günün ilk ışıklarıyla birlikte yeniden başlandı.
İl Sağlık Müdürlüğü'nden medikal kurtarma ekibi de bölgede arama çalışmalarına iştirak ediyor. Tekman Kaymakamı Cahit Karatepe, gece verilen aranın ardından sabah 3 grup halinde arama çalışmalarına yeniden başlandığını ifade ederek, "Şu anda herhangi bir gelişme yok. Ekiplerimiz 3 grup halinde bölgede detaylı bir arama çalışmasına başladılar. Arama çalışmalarımızda Erzurum'dan gelen askeri bir helikopter de yer alıyor. Çocukların kaybolduğu ya da yağmurdan dolayı dere yatağında sele kapıldığı ihtimalleri
üzerinde duruluyor. Ayrıca çocuklarımızın kayboldukları gün, bölgede yabancı plakalı araçlarla bazı kişilerin alışveriş yaptıkları bilgisi de verildi. Düşük de olsa kaçırma ihtimali üzerinde de duruyoruz. Sivil savunmadan jandarmaya kadar her türlü birim burada özverili bir çalışma sergiliyor" dedi.