Gül, 'internetle' buluştu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İnternet Medyası Derneği üyeleriyle görüştü.



Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İnternet Medyası Derneği üyeleriyle görüştü.

Cumhurbaşkanı Gül, İnternet Medyası Derneği üyelerini Tarabya'daki Huber Köşkünde kabul ederek sorunlarını dinledi. Toplantıda sıkıntılar anlatıldı, şampiyonluk maçı konuşuldu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İnternet Medyası Derneği üyelerini Tarabya'daki Huber Köşkünde kabul ederek sorunlarını dinledi, sıkıntılar hakkında bilgi aldı.

İnternet haber medyası temsilcilerinin taleplerini kabul ederek, kendilerini Tarabya'da Huber Köşküne davet eden Cumhurbaşkanı Gül, " İnternet medyasının etkinliğinden habersiz olanın dünyadan haberi yoktur" diyerek bu alanda çalışanların her türlü yasal haklarını kullanabilmesi için gereken düzenlemelerin ivedilikle yapılması gerektiğini söyledi.

İMD Başkanı ve İnternet Haber Yayın Grubu Başkanı Hadi Özışık, Gazetex.com adına İMD Genel Başkan Yardımcısı Fügen Toksü, İMD Yönetim kurulu Üyesi ve Haber 7 Genel Yayın Yönetmeni Ünal Tanık adına Haber 7 Genel yayın Koordinatörü Yaşar İliksiz, Sporx.com adına İMD Yönetim Kurulu Üyesi ve yönetici İlkan Gökyılmaz, Logaritma Medya adına İMD Yönetim kurulu üyesi Ekin Muslu İlyasoğlu ve Medyatakip.com adına İMD Yönetim Kurulu üyesi Halef Vayis, Haberturk.com adına Mahmut Kurşun ve Gülin Yıldırımkaya, Haberx.com adına Cemil Barlas, Mynethaber.com adına Özlem Ulueren, NTVNBC.com adına Ahmet Yeşiltepe, Gazeteport.com adına Yavuz Semerci, Ensonhaber.com adına Serkan Kalemciler, Haberler.com adına Cengiz Temur, T24.com.tr adına Doğan Akın, Objektifhaber.com Kadir Çelik, Nethaber.com adına Nevzat Basım ve Haber3.com adına Aydın Özdalga'nın katıldığı toplantı yaklaşık bir saat sürdü.

İnternet Medyası Derneği Hadi Özışık'ın toplantıya katılanlar adına sorunlarını dile getirdikleri dilekleri içeren konuşması ile başlayan toplantıda internet medyasının akreditasyon, ve kurumsal temsil konusu ile kendisine has sorunlarının yasal çözümü için yapılan başvurularda resmen tanınmalarını sağlayacak bir yasa bulunmadığı ve bunun çözülmesi gereken öncelikli sorun olduğu dile getirildi.

Son dönemde ciddi haber siteleri ile bazı videoları paylaşan sitelerin birbirine karıştırılır hale gelindiğini dile getire n Hadi Özışık, Türkiye'de ciddi gazetecilik yapan internet sitelerinin hafife alınmaya çalışılmasından duyulan rahatsızlığı iletti, kendilerinin de gazetecilik yaptığının altınn çizerek, internet medyasıyla ilgili yasanın çıkarılması konusunda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den destek istedi.

Toplantıya katılan İnternet medyası temsilcileri kendilerine sosyal haklar ve akreditasyon imkanı sağlayan yasa çıkarılmadığı halde, yargılama ve suçlanma aşamasında medya kimliğinin tanınmasının da çelişki olduğuna dikkat çektiler.

Kendilerine Basın Sigortası kapsamına alacak ve sosyal güvenlik haklarını verecek yasasın çıkartılmasını isteyen internet medyası mensupları, ceza yasalarının aleyhlerine çalıştırılmasından şikayetçi olarak, kurumsal ahlak ve sorumlulukla çalışan haber sitelerinin yasalara uymasına rağmen sıkıntı yaşadığını ama kurumsal ahlak ve sorumluluk üstlenmeyen sitelerin yasal boşlukları kullanarak rahatlıkla hareket edebildiğine dikkat çektiler.

Özellikle 5651 nolu yasadaki hükümlerin yanlış yorumundan dolayı hemen her habere tekzip hakkı kullanmaya çalışıldığını belirten internet medyası mensupları, "İş o hale geldi ki mahkeme süreci tamamlandığında bizim haklı çıktığımız haberler için bizde tekzip yayınlanmış oluyor" diyerek yasal sıkıntının giderilmesini talep ettiler.

 


Akşam