Teç-Sen: Özürlü personel adaylarından sınav ücreti alınmayacak

Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası (Teç-Sen)'ndan yapılan açıklamada Özürlü Personel Alımı Sınavı için adaylardan sınav ücreti alınmayacağını belirtildi

  Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası ( Teç-Sen ) ' ndan yapılan açıklamada Özürlü Personel Alımı Sınavı için adaylardan sınav ücreti alınmayacağını belirtildi .

Milli Eğitim Bakanlığı ( MEB ) 5000 özürlü personel istihdamı için 04 Temmuz 2010 tarihinde Özürlü Personel Alımı Sınavı yapacak . Sınav duyurusunun ilk açıklandığı tarihte sınav ücreti 110 TL olarak belirlemişti . Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası ( Teç-Sen ) ' den yapılan yazılı açıklamada , konuyla ilgili MEB ' e yazılı itirazda bulunarak sınav ücretinin düşürülmesi hatta özürlü vatandaşlara karşı bir pozitif ayrımcılık yapılarak hiçbir sınav ücreti alınmamasının talep edildiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi : " Talebimizi değerlendiren MEB önce sınav ücretlerini 50 TL olarak düzeltmiş , ancak bu düzeltme sendikamızca yeterli bulunmayarak adaylardan sınav ücreti alınmaması konusunda tekrar bir talepte bulunulmuştur . Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri haklı itirazlarımız neticesinde özürlü vatandaşlarımız için yapılacak bu sınavda sınav ücreti almayacağını kamuoyuna duyurmuştur . "