Silopi'de Bilgi Yarışmasının Birincisi Atatürk Lisesi Oldu

Şırnak'ın Silopi ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ortaöğretim okulları arası bilgi yarışmalarının finali yoğun ilgi gördü.

19 Mayıs Atatürk`ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında yapılan bilgi yarışmasının Koç İlköğretim Okulu konferans salonunda yapılan finalinde Atatürk Lisesi ve Senan İdin Anadolu Lisesi karşılaştı. Atatürk Lisesi 20 sorudan 19'una doğru cevap vererek 190 puan aldı ve tek soru fark ile birinci oldu.
Yarışmanın finaline İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Bayar, Şube Müdürü Battal Açıkgöz, Özel Silopi Final Dersanesi Müdürü Ali Aytış, Özel Silopi Fem Dersanesi Müdürü Yılmaz Batur, Özel Silopi Uğur Dersanesi Müdürü Zafer Güneş, Koç İlköğretim Okulu Müdürü Nurettin Kaden, Senan İdin Anadolu Lisesi Müdürü Tacettin Engin, Atatürk Lisesi Müdürü Vehbi Özdemir, okul idarecileri ve Atatürk Lisesi ile Senan İdin Anadolu Lisesi'nin öğrencileri seyirci olarak katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayar etkinlikte yaptığı
konuşmada, 'öğrenmeyi öğrenme' kavramına vurgu yaparak öğrencilere en iyi öğrenme yolu hakkında bilgi verdi. Bayar ayrıca turnuva birincisi olan Atatürk Lisesi yönetimini ve öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını dilediğini sözlerine ekledi. Bayar yarışmada emeği geçen herkese teşekkür etti.