Bakan Dinçer: Madende 25'e yakın işçiye ulaşmaya çalışıyoruz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Zonguldak'taki maden ocağında yaşanan patlamadan 25 işçinin etkilendiğinin tahmin edildiğini belirterek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Zonguldak'taki maden ocağında yaşanan patlamadan 25 işçinin etkilendiğinin tahmin edildiğini belirterek, "Onlara ulaşmak için çaba sarf ediyoruz.'' dedi.

Azerbaycan Çalışma ve Halkın Sosyal Koruması Bakanı Fizuli Alekberov ile makamında yaptığı görüşme öncesinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Dinçer, Zonguldak Valisi Erdal Ata'dan aldığı bilgileri paylaştı.

Madenin 360-460 kodunda işçilerin tahliye edildiğini söyleyen Dinçer, 560 kodunda aşağı yukarı 25'e yakın işçi bulunduğunun tahmin edildiğini onlara ulaşılması için çaba sarf edildiğini ifade etti.

Meydana gelen olayın çeşidinin göçük mü? Grizu patlaması mı? olduğunun araştırıldığını vurgulayan Bakan Dinçer, müfettişlerin de olay yerine hareket ettiğini söyledi.

Dinçer, "Umarım mümkün olduğu kadar çabuk oradaki insanlara ulaşırız ve inşallah korktuğumuz herhangi bir hadise ile karşılaşmayız." temennisinde bulundu.