Trabzonspor'un Tony Sylva Davasını Kaybetmesi

-TRABZONSPOR'UN TONY SYLVA DAVASINI KAYBETMESİ -KULÜP BAŞKANI ŞENER:  'BİZİM DOSYALARIMIZ YILLARCA BEKLERKEN SYLVA KONUSUNDA  BU KADAR ÇABUK KARAR VE-

 

-TRABZONSPOR ' UN TONY SYLVA DAVASINI KAYBETMESİ

-KULÜP BAŞKANI ŞENER :

' BİZİM DOSYALARIMIZ YILLARCA BEKLERKEN SYLVA KONUSUNDA

BU KADAR ÇABUK KARAR VERİLMESİ ÜSTELİK CAS SÜRECİNİN DE

TAMAMLANMASI KABUL EDİLEBİLİR BİR DURUM DEĞİLDİR '

- ' BU İŞLERE YA PLATİNİ KARIŞIYOR YA DA ŞENES ERZİK

HİÇ KARIŞMIYOR '

TRABZON ( A . A ) - 16 . 05 . 2010 - Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener , Fransa ' nın Lille Kulübü ' ne karşı kaybettikleri Tony Sylva davasına ilişkin , Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi ' ne ( CAS ) ve UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik ' e tepki göstererek , ' Bizim dosyalarımız yıllarca beklerken Sylva konusunda bu kadar çabuk karar verilmesi üstelik CAS sürecinin de tamamlanması kabul edilebilir bir durum değildir ' dedi .

Sadri Şener , bordo-mavili kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında , Tony Sylva ile ilgili olarak CAS ' ın verdiği kararı değerlendirerek , CAS ve UEFA ' ya tepki gösterdi .

Açıklamasında , karar konusunda özellikle UEFA ' dan tatmin edici bir izah beklediklerini kaydeden Şener , ' Bu işlere ya Platini karışıyor ya da Şenes Erzik hiç karışmıyor ' dedi .

Kendilerinin başta Ersen Martin davası olmak üzere 4 yıldır karar bekleyen dosyalarının bulunduğuna işaret eden Başkan Şener , ' Bu konuda Şener Erzik ' ten tatmin edici bir cevap bekliyorum . Bu cevap telefonda falan olmaz , yazılı bir izah olmalı . Bizim dosyalarımız yıllarca beklerken Sylva konusunda bu kadar çabuk karar verilmesi üstelik CAS sürecinin de tamamlanması kabul edilebilir bir durum değildir ' ifadelerini kullandı .

34 yaşındaki Sylva , Lille ' de forma giyerken 2008 yılında tek taraflı olarak kontratını feshedip , Trabzonspor ' a transfer olmuştu .

Fransız basını , Sylva ' nın Lille ile bulunan kontratını yanlış yorumlayıp , Fransız takımını terk etmesi yüzünden suçlu görüldüğünü yazmıştı .

1 milyon 200 bin Avroluk cezayı Senegalli kaleci ile Trabzonspor ' un birlikte ödeyeceği bildirilmişti .

( SE-TB-SSG )

16 . 05 . 2010 10 : 55 : 32