Tasavvuf Musikisi Korosu Kilise'de konser verdi

Mersin'de Mevlana Tasavvuf Musikisi Korosu Latin İtalyan Katolik Kilisesinde konser verdi. Ayin sonrası gerçekleşen konserde söylenen ilahilere kilise

Mersin'de Mevlana Tasavvuf Musikisi Korosu Latin İtalyan Katolik Kilisesinde konser verdi. Ayin sonrası gerçekleşen konserde söylenen ilahilere kilisede bulunanlar da zaman zaman eşlik etti.

Mersin Latin İtalyan Katolik Kilisesi ayin sonrası Mevlana Tasavvuf Musikisi Korosu'nun konserine ev sahipliği yaptı. Ayin sonrası dışarıda bekleyen koristler alkışlarla kiliseye girerek yerlerini aldı. Yenişehir Kaymakamı Eyüp Sabri Kartal ile Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu'da izleyici olarak katıldıkları konserde zaman zaman söylenen ilahilere eşlik etti.

Mevlana Kültür ve Sanat Derneği Fahri Başkanı ve koro şefi Avukat Ahmet Coşar, konser öncesi yaptığı konuşmada, Aynı Allah'a inanan insanlar olarak kilisede konser verecek olmaktan son derece mutlu olduklarını dile getirdi. Bu gün hep birlikte burada Allah diyeceklerini ifade eden Coşar, "Günümüzde her zamankinden daha çok sevgiye hoşgörüye barışa ihtiyacımız var. Çünkü ilişkiler tamamen menfaatler üzerine kurulmuş. İnsanlar bir birine selam verdiği zaman acaba benden ne isteyecek diye birbirine kuşkulu gözlerle bakar hale gelmiş. Halbu ki İncil'de de Kur'an'da da Tevrat'ta da Zebur'da da hayatın çok kısa ve geçici olduğu, ebedi hayata bütün insanların gideceği yazıyor. Bu kısa hayatı Allah'ın isteğine uygun yaşamamızı emrediyor" ifadesini kullandı.

Latin İtalyan Kilisesi Ruhani Reisi Roberto Ferrari ise kilisede düzenlenen tasavvuf musikisi konseri nedeniyle duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Konuşmanın ardından koro tasavvuf müziğinin en güzel örneklerini sunarken konser sonrası şef Ahmet Coşar'a Latin İtalyan Katolik Kilisesi Ruhani Reisi Roberto Ferrari tarafından üzerinde Mevlana resminin bulunduğu tablo hediye edildi.