Metro Turizm Başkanı Öztürk, Samsun'a lise ve yurt yapacak

Metro Turizm Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk, 'Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası' çerçevesinde memleketi Samsun'un Salıpazarı il

Metro Turizm Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk, 'Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası' çerçevesinde memleketi Samsun'un Salıpazarı ilçesine, 15 derslikli lise ve 120 öğrenci kapasiteli yurt binası yapacak.

Daha önce çok sayıda eğitim yatırımına imza atan işadamı Öztürk, yeni lise ve yurt için Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ile protokol imzaladı.

Protokol imza törenine katılan Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Samsun'da 2 bin öğrencinin Öztürk'ün yaptırdığı dersliklerde öğrenim gördüğünü hatırlattı. Eğitim yatırımlarında hayırseverlerin desteğine önem verdiklerinin altını çizen Bakan Demir, lise ve yurdun eğitimde başarılara imza atması temennisinde bulundu.

Törende konuşan Öztürk, lise ve yurda, askere giderken hayatını kaybeden Hasan Çelebi'nin adını vereceğini açıkladı. Türkiye'nin en temel sorunlarından birinin eğitim olduğuna dikkat çeken Galip Öztürk, Milli Eğitim Bakanlığı ve hükümetin eğitime olan hassasiyeti önplana çıkarması halinde hayırseverlerce yapılan eğitim yatırımlarında artış olacağına inandığını söyledi.

Öztürk, "Metro'yu kurduğumuz 1992 yılında bir otobüsümüz Kavak ilçemizde arıza yapmıştı. Mağdur olan yolcularımızı başka bir firmanın otobüsüne aktarmıştık. Ancak o şirketin otobüsü bir süre sonra kaza yapmış, askere giden bir evladımız hayatını kaybetmişti. Bu bizi çok etkiledi. Askerlik vazifesini yapamadan talihsiz şekilde hayatını kaybeden Hasan Çelebi'nin adının yaşaması adına bu önemli yatırımı yapmaya karar verdik. Okulumuzun inşaatına en kısa sürede başlayıp tamamlayacağız." dedi.

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da eğitim yatırımına lise ve yurtla devam eden Galip Öztürk'ü tebrik etti. Milli eğitime destek bakımından Samsun'da en büyük katkıyı Öztürk'ün verdiğini vurgulayan Güzeloğlu, bu tür desteklerin ülkenin geleceği adına önemli olduğunu belirtti.

Hasan Çelebi Lisesi ve yurdunun imza töreninde AK Parti Samsun Milletvekili Fatih Öztürk, Salıpazarı Kaymakamı Arif Karaman, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç da hazır bulundu.