Konyaspor Şanssızlıklara Rağmen Süper Lig Yolunda

-KONYASPOR ŞANSSIZLIKLARA RAĞMEN SÜPER LİG YOLUNDA -SEZON BAŞINDAN BU YANA 3 TEKNİK DİREKTÖR DEĞİŞTİREN,  KALECİSİ ŞİKE İDDİASIYLA TUTUKLANAN, YABAN

 

-KONYASPOR ŞANSSIZLIKLARA RAĞMEN SÜPER LİG YOLUNDA

-SEZON BAŞINDAN BU YANA 3 TEKNİK DİREKTÖR DEĞİŞTİREN ,

KALECİSİ ŞİKE İDDİASIYLA TUTUKLANAN , YABANCI OYUNCUSU

TARAFİK KAZASI SONUCU SAHALARDAN UZAKLAŞAN KONYASPOR ,

TÜM ŞANSSIZLIKLARINA RAĞMEN TURKCELL SÜPER LİG ' E

YÜKSELMEK İSTİYOR

KONYA ( A . A ) - 16 . 05 . 2010 - Sezon başından buyana 3 teknik direktör değiştiren Konyaspor , önemli futbolcularından kalecisi Recep Öztürk ' ün şike iddiaları kapsamında tutuklanması ve forvet Branimir Poljac ' ın geçirdiği trafik kazası sonrası yeşil sahalardan uzaklaşmasıyla şanssız bir sezon geçirdi .

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre , Bank Asya 1 . Lig ' e Teknik Direktör Hüsnü Özkara yönetiminde şampiyonluk hedefiyle başlayan ve sezonun ilk haftalarında aldığı başarılı sonuçlarla liderlik koltuğuna yerleşen Konyaspor ' da yönetim , ikinci devrenin ilk haftalarında alınan başarısız sonuçlar nedeniyle 21 . haftada Bucaspor ' a kaybedilen 3-1 ' lik maçın ardından Özkara ile yollarını ayırdı .

-TEKNİK DİREKTÖR FUAT YAMAN GÖREVE GELDİ-

Teknik direktör arayışları sürerken 22 . haftadaki Kartalspor deplasmanına teknik sorumlu Mehmet Yıldırım yönetiminde çıkan Konyaspor ' da , 0-0 biten bu maçın hemen ardından teknik direktör Fuat Yaman göreve getirildi .

İlk maçta Orduspor ile 1-1 berabere kalan Yaman yönetimindeki Konyaspor , ardından karşılaştığı Kardemir Karabükspor , Karşıyaka ve Mersin İdmanyurdu ' na yenildi . Yeşil beyazlı ekip son olarak Konya ' da oynanan Çaykur Rizespor maçında sahadan 1 puanla ayrılarak , başarısız bir grafik çizdi . Bu maçın ardından da 23 Mart 2010 tarihinde Yaman , görevinden istifa etti .

-KALECİ RECEP ÖZTÜRK TUTUKLANDI-

Bu istifa kararından hemen bir gün sonra da futboldaki şike iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla kaleci Recep Öztürk evinde gözaltına alındı . Öztürk , 25 Mart 2010 tarihinde çıkarıldığı mahkemece tutuklanınca yeşil beyazlı ekip , yedek kalecisiyle yoluna devam etmek zorunda kaldı .

Bu olaydan hemen sonra Konyaspor yönetimi , 26 Mart ' ta Ziya Doğan ile 1 , 5 yıllık sözleşme imzaladı .

Yeni teknik direktörüyle iyi bir başlangıç yapan yeşil beyazlı ekip , Kocaelispor karşısında 2-0 ' lık galibiyetle Turkcell Süper Lig için umutlarını tekrar artırdı .

-TAKIMIN EN ÖNEMLİ OYUNCUSU KAZADA FELÇ OLDU-

Ligin kritik maçlarının oynandığı bir dönemde bu defa Konyaspor ' un Hırvat asıllı Norveç vatandaşı futbolcusu Branimir Poljac , 2 Nisan ' da geçirdiği trafik kazasında kol ve bacakları felç olunca yeşil sahalardan ayrılmak zorunda kaldı . Takımın en önemli gol silahı olan Poljac , Konya ' da bir süre devam eden tedavisinin ardından Norveç ' e gitti .

Tüm bu olumsuzluklara rağmen Ziya Doğan yönetiminde tekrar çıkışa geçen ve Turkcell Süper Lig ' e çıkma hedefinden uzaklaşmayan yeşil beyazlı ekip , Yükselme Grubu ' na kalmayı başardı .

Yeşil beyazlı ekip , şimdi Yükselme Grubu maçlarından galip ayrılarak tüm şanssızlıklara rağmen tekrar Turkcell Süper Lig ' e çıkmak istiyor .

Konyaspor , 17 Mayıs Pazartesi günü Ali Sami Yen Stadyumu ' nda Adanaspor ile , 20 Mayıs Perşembe günü aynı stadyumda Karşıyaka ile , 23 Mayıs Pazar günü de Olimpiyat Stadyumu ' nda Altay ile karşılaşacak .

Konyaspor Basın Sözcüsü Cengiz Yönet , Konyaspor ' un Bank Asya 1 . Lig ' in en değerli , en kuvvetli takımlardan biri olduğunu belirtti .

İyi takım olmalarına karşın sezon içinde yaşadıkları şanssızlıklardan dolayı play-off oynamak zorunda kaldıklarını ifade eden Yönet , ' Ama biz inanıyoruz ki şu anda karşılaşacağımız diğer takımlardan daha iyiyiz . Fakat iyi olmak her zaman yetmiyor . Konya , şehir olarak da marka olarak da Süper Lig ' i hak ediyor . Bu nedenle şanssızlığımızı kırıp Süper Lig ' e çıkmak istiyoruz . En iyi olan takım çıkacak , biz bu takımın Konyaspor olmasını arzu ediyoruz ' diye konuştu .

( RIF-BO-SSG )

16 . 05 . 2010 10 : 52 : 46