İş Bankası'ndan Yılın İlk Çeyreğinde 955 Milyon Tl Konsolide Net Kar

İş Bankası, yılın ilk çeyreğinde yüzde 47 artışla 955 milyon TL konsolide net kâr elde etti.

İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince yaptığı açıklamada, İş Bankası'nın geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 47 artış kaydederek 955 milyon TL konsolide kâr ettiğini bildirdi. Bankanın konsolide aktif büyüklüğü ise 134 milyar TL'ye ulaştı. 2010 yılı ilk çeyrek sonuçlarına göre konut kredilerinde yüzde 7 gibi dikkat çekici bir artış sağlanırken, tasarruf sahiplerinin öncelikli tercihi olmayı sürdüren İş Bankası, mevduat hacmini yüzde 5 artırarak 75 milyar 363 milyon TL'ye çıkardı.
İş Bankası ilk çeyrekte şube sayısını 1099'a, personel sayısını 23 bin 40'a çıkarırken, mevduat hacmi, şube sayısı ve istihdamda da özel bankalar arasındaki liderliğini sürdürdü.
Özince açıklamasında, kriz koşullarının tam anlamıyla sona ermediği ve zaman zaman dalgalanmaların görüldüğü bir ortamda İş Bankası'nın ihtiyatlı büyüme yönündeki stratejisini kararlılıkla sürdüreceğini ve ülke ekonomisine destek olmaya devam edeceğini belirtti.
Yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 47'lik artışla 955 milyon TL konsolide net kâr elde eden İş Bankası'nın konsolide aktif büyüklüğü 134 milyar TL'ye ulaştı.
Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, yılın ilk çeyreğine ilişkin sonuçlarla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, izlediği sağlıklı ve sürdürülebilir büyüme politikasını başarıyla uygulayan İş Bankası'nın, yılın ilk üç aylık döneminde konsolide aktif büyüklüğünü 2009 sonuna göre yüzde 4 oranında artırarak 134 milyar TL'ye taşıdığını, büyüme politikasını uygularken riske duyarlı ve karlılığı gözeten anlayışını elden bırakmayan Banka'nın, bu stratejisinin sonuçlarını almaya devam ettiğini belirterek,
"önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 47 oranında artış göstererek 955 milyon TL seviyesinde gerçekleşen konsolide net kar, Banka'nın güçlü mali yapısını destekleyerek kaliteli ve randımanlı aktif yaratma kabiliyetini daha da geliştirdi" dedi.
Kredi tahsislerinde risk unsurunu azami ölçüde gözeten bir tutum içinde hareket eden İş Bankası, konsolide kredi hacmini yılın ilk çeyreğinde önceki yılsonuna kıyasla yüzde 4 oranında artırdı. Bu dönemde Banka, konut kredilerini yüzde 7 oranında büyüterek bu alanda dikkat çekici bir gelişme sağladı. Banka'nın üçüncü ay sonu itibariyle toplam konsolide kredi bakiyesi 54 milyar 791 milyon TL düzeyine ulaştı.
Banka bu dönemde de güçlü mali yapısı sayesinde takibe intikal eden kredilere yüzde 100 karşılık ayırma politikasını sürdürdü.
Kuruluşundan bu yana ülke ekonomisine sağladığı katkıları, yenilikçi tutumu ve güçlü mali bünyesi sayesinde tasarruf sahiplerinin öncelikli tercihi olmaya devam eden İş Bankası, özel bankalar arasında mevduat alanındaki liderliğini devam ettirdi. Banka, sektördeki büyümenin üzerinde bir performans kaydederek konsolide mevduat hacmini yılsonuna göre yüzde 5 artışla 75 milyar 363 milyon TL'ye çıkardı.
Ülkemizin geleceğine olan inancı paralelinde yatırımlarını sürdüren İş Bankası, bu dönemde de şube açmaya ve yeni personel istihdam etmeye devam etti. Banka'nın yılsonunda bin 93 olan şube sayısı bin 99'a, 22 bin 473 olan personel sayısı ise 23 bin 40'a ulaştı. İstihdam yaratmak suretiyle de ülke ekonomisine katkı sağlamanın gururunu yaşayan Banka, yurtdışında Türkiye ile yakın ticari ilişki içerisindeki ülkelerde faaliyet gösterme yönündeki çalışmalarını sürdürdü.
İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince açıklamasının sonunda, kriz koşullarının tam anlamıyla sona ermediği ve zaman zaman dalgalanmaların görüldüğü bir ortamda İş Bankası'nın ihtiyatlı büyüme yönündeki stratejisini kararlılıkla sürdüreceğini ve ülke ekonomisine destek olmaya devam edeceğini belirtti.