Hollanda Dışişleri: 'Uçak Kazasında Ölenlerin Sayısı 71'

Hollanda Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Libya'daki uçak kazasında ölen Hollandalıların sayısının 71 olduğu bildirildi.

Libya'da düşen Afrika Havayollarına ait uçakta hayatını kaybeden Hollandalıların sayısının 71 olduğu açıklanırken, ölenlerin arasında aileleriyle birlikte tatile çıkan çocukların da bulunduğu öğrenildi. Ölenlerin kimlik belirleme işlemlerinin devam ettiği ve ölenlerin sayısında artış olabileceği ifade edildi.
Kazayla ilgili açıklamalar çok kısıtlı olmasına rağmen, kazadan yaralı olarak kurtulan ve tedavisine devam edilen 9 yaşındaki erkek çocuğun adının Rubin olduğu ve Tilburg şehrinde yaşadığı, şehrin belediye kayıtlarıyla da doğrulandı. Hollanda Dışişleri Bakanlığı'na ait uçakla birlikte Trablusgarp'a giden profesyonel yardım ekibinin kimlik tespit çalışmalarına yardımcı olacağı bildirildi.
Hollanda'da okulların yeniden açılmasıyla birlikte bazı okullarda hayatını kaybeden öğrenciler için anma köşeleri oluşturuldu. Öte yandan Schiphol havalimanında tatile gitmek için gelenlerin sayısında kazaya rağmen bir düşüş yaşanmadığı görüldü.
(OK-D)