Gaziantep Üniversitesi Bahar Şenlikleri Başlıyor

16. Geleneksel Gaziantep Üniversitesi Kültür, Sanat Spor ve Bahar Şenliği başlıyor. Bu yıl 16.'sı düzenlenen geleneksel Bahar Şenlikleri 13 Mayıs günü başlayacak.

13-16 Mayıs 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek şenliklerle ilgili hazırlıkların tamamlandığını ifade eden GAÜN Rektörü Prof.Dr. Yavuz Coşkun "Her yıl gerçekleştirilen Kültür, Sanat Spor ve Bahar Şenliği'nin bu yıl 16.'sını yapıyoruz. Gerekli her çalışma tamamlanmış olup dolu dolu bir şenlik yaşamayı umut ediyoruz. Bilgiyi üretip, toplumla paylaşıp bütünleşerek her alanda bir katma değer oluşturma anlayışındaki 'Parlayan Yıldız' Gaziantep Üniversitemiz, öğrencilerine düşünmeyi ve düşünme yetisini
kullanmayı temel alan nitelikli bir eğitim anlayışının yanısıra onları donanımlı kılacak bilim, sanat, fikir, estetik ve spordan örülü özgün iklimi tesis etmeyi görev bilmektedir" dedi.
Coşkun, şenliklerin hazırlanmasında katkısı ve emeği geçen herkese teşekkür ederek "Şenliklerimiz bütün halkımıza açık olup bu yıl da geçen yıllarda olduğu gibi şenliklerimizin bayram havasında geçmesini diliyorum" diye konuştu.
13 Mayıs Perşembe günü saat 12:00'de düzenlenecek açılış töreninin ardından şenlik süresince kültürel ve sanatsal etkinliklerin yanında çeşitli spor etkinlikleri ve ünlü sanatçıların konserleri yer alacak
16. Geleneksel Kültür, Sanat, Spor ve Bahar Şenliği'nde ünlü sanatçılar Gaziantep halkıyla buluşacak. 13 Mayıs günü Murat Boz ile başlayacak konserler 14 Mayıs'ta Pinhani, 15 Mayıs'ta Neşet Ertaş ve 16 Mayıs'ta Funda Arar ile son bulacak.
Bahar Şenliklerine, Oğuz Haksever, Rasim Özdenören, Eyüphan Erkul, Beş Şehir filmi ile Onur Ünlü, Acı Aşk filmi ile Taner Elhan gibi bir çok önemli şair, yönetmen, gazeteci ve yazar katılacak.