Sigorta primi rekortmenleri plaketle ödüllendirildi

Bursa'da 'En çok sigorta pirimi ödeyen' ve 'sigorta primlerini düzenli bir şekilde ödeyen' kuruluşlar plaketle ödüllendirildi.

Sosyal Güvenl

Bursa'da 'En çok sigorta pirimi ödeyen' ve 'sigorta primlerini düzenli bir şekilde ödeyen' kuruluşlar plaketle ödüllendirildi.

Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikler çerçevesinde Sosyal Güvenlik İl Müdürü Ali Gencer'in ev sahipliğinde Almira Otel'de düzenlenen resepsiyona Bursa Valisi Şahabettin Harput, Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Kültür Müdürü Ahmet Gedik ve çalışanlar katıldı.

Program çerçevesinde sosyal güvenlikle ilgili bilgi veren Ali Gencer, dünya ülkeleri içerisinde en genç emeklilerin Türkiye'de olduğunu belirterek, bunun da sosyal güvenlik kurumu için zamanla büyük bir kara delik oluşturmaya başladığını söyledi. Gencer, bu alanda son zamanlarda yapılan reformlarla SGK'ların birleştirilerek konuya çekidüzen verildiğini söyledi.

Bursa Valisi Şahabettin Harput ise insanların geleceğe dönük sağlam bir güvenlik şemsiyesi altında toplanmasında Sosyal Güvenlik Kurumu'nun çok önemli bir rol oynadığına dikkat çekti.

Harput, "İnşallah bir iki ay içinde yeni SGK binamızın da devriye girmesi ile Bursa, Türkiye'de örnek bir binada sosyal güvenlik hizmetlerini vatandaşlarımıza daha hızlı ve kaliteli bir şekilde sunabilecek." dedi.

Vali Harput, sosyal güvenlik hizmetlerinin devletin tek taraflı sunduğu bir hizmet olmadığına işaret ederek, şunları söyledi: "Devlet bu hizmetin karşılığında vatandaşımızdan bir kısım katkı almaktadır. Dünya ülkeleri içerisinde Türkiye'deki kadar sosyal güvenlik hizmetinin özellikle de sağlık hizmetinin kolay alınabildiği başka bir ülke bilmiyorum. Bu hizmetlerin daha üst seviyede sunulabilmesi için ilgili kuruluşların primlerle alakalı gösterecekleri hassasiyete bağlıdır. Bu konuda Bursa'mızdaki hassasiyetin üst seviyede olduğunu görüyorum."

Program sonrasında SGK Bursa İl Müdürü Ali Gencer, tarafından Vali Harput'a katkılarından dolayı şükran plaketi verilirken, ödüle layık görülen kuruluşlara da plaketlerinin takdim edilmesi ile program son buldu.