Kaymakam Yazıcı'dan 'engellilere sahip çıkalım' çağrısı

Konya'nın Çumra Kaymakamı Adem Yazıcı; 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası dolayısıyla açılan sergide ''engellilere sahip çıkal

Konya'nın Çumra Kaymakamı Adem Yazıcı; 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası dolayısıyla açılan sergide ''engellilere sahip çıkalım ki, toplum da saygınlık kazansınlar.'' dedi.

Engelliler Haftası'nda yapılan yürüyüşün ardından Ulu Cami avlusunda açılan sergide, tamamı engelliler tarafından hazırlanan el becerileri, ahşap boyama ve takı tasarımı kursu açıldı. Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Çumra Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Battal Bülbül, ''Geçen yıl özürlü kabulüne başlayan kurumumuz, kimsesiz ve zihinsel özürlü sokağa düşmüş kişiler kalıyor. Şu anda 70 özürlü kalıyor.'' dedi. Müdür Bülbül ayrıca ''bakıma ihtiyaç olanlara bakım, hafif olanlara da sosyal etkinlikler düzenleniyor. El becerileri, ahşap boyama, takı tasarımı, müzik ve spor faaliyetleri yapılıyor'' dedi. Serginin 1 yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu ve amaçlarının; özürlülerin yaptıklarının halka sunarak halkı özürlüleri de düşünmeye davet etmek olduğunu söyleyen Müdür Bülbül, serginin 10-14 Mayıs tarihleri arsında açık kalacağını ekledi.

Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında; hafta içinde piknik, gezi ve müzik eğlence programı düzenlenecek.